TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı

·

27 Ekim 2023

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı

27 Ekim 2023

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) çeltik hasadının yüzde 75’i tamamlanırken çeltik alım fiyatını açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, yüzde 55 randıman Baldo grubu çeltiklerin kilosu 24 liradan, yüzde 58 randıman Cammeo grubu çeltiklerin kilosu 23 liradan ve yüzde 60 randıman Osmancık grubu çeltiklerin kilosu 20 liradan alınacak.

TMO’dan yapılan açıklamada, çeltik hasadının Eylül ayının ikinci yarısında başladığı ve 27 Ekim 2023 itibariyle yaklaşık yüzde 75’inin hasat edildiği belirtilerek: “2023 yılı çeltik üretimimizin 900 bin ton olacağı tahmin edilmektedir. Bugüne kadar çeltik piyasaları yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları şekillendirilmiştir.” denildi.

Alımlara 30 Ekimde başlanacak

Toprak mahsulleri Ofisi çeltik alımlarını randevu sistemi ile yapacak. Üreticiler 30 Ekim itibariyle randevu alabilecek ve aynı gün alımlar da başlayacak.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri Ofis’in  www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanıyor. Üreticiler bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabilecek. TMO, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecek. Randevular 30.10.2023’ten itibaren alınabilecek. Alımlara aynı gün başlanacak. Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabilecek. Ayrıca Ofis’in başmüdürlükleri, şube müdürlükleri ile ajans amirliklerine şahsen müracaat edilerek yine internet sitesi üzerinden randevu verilecek. TMO iş yerlerinde, Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacak.

Ürün bedelleri 30 günde ödenecek

Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre , ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Geçici alım merkezlerinde yüzde 1 hizmet bedeli kesintisi uygulanacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. Aydın+Şener 28 Ekim 2023 - 12:03 - Yanıtla

    Sayın Ali Ekber Yıldırım,
    Çeltik alım fiyatları ile ilgili yazınızı bilgi edinerek ve zevkle okudum. Fakat alım fiyatlarının 24, 23 ve 20 lira olarak açıklanması bana fazla bir şey ifade etmedi. Geçen yıl da aynı kategorideki fiyatlar da aynı makale içinde yer alsa idi doğrusu daha etraflıca bilgilenmiş olacaktım.
    Saygılarımı sunarım.
    Aydın Şener

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler