Rusya tarımda ambargoyu kaldırmak istemiyor

·

08 Temmuz 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Rusya tarımda ambargoyu kaldırmak istemiyor

08 Temmuz 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Rusya tarımda ambargoyu kaldırmak istemiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özrü ve sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi bu ülke ile ilişkilerin normale dönmesi, tarım sektörünü de umutlandırdı. Ancak, Rusya Federasyonu tarımda ambargoyu kısa vadede kaldıracak gibi görünmüyor.
Rus Yetkililerin açıklamaları tarımdaki ambargonun bir süre daha devam edeceği, ambargo kalksa bile eskisi gibi ithalata izin vermeyeceklerini gösteriyor. Rusya ve Türkiye haberleri konusunda yayın yapan turkrus internet sitesinin verdiği bilgiye göre, Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev Türkiye’ye uygulanan gıda ambargosunu kaldırmayı henüz değerlendirmediklerini söyledi. Tkaçev “Türk gıda ürünlerine pazarımızı açmakta aceleci davranmayacağız. Bunun anlaşılır sebepleri var. Hepsinden önce kendi tarım üreticilerimizi desteklememiz gerekiyor” dedi.
Sputnik News’in haberinde ise, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Gromıko, Türkiye’den tarım ürünü ithalatının eski seviyelere dönmesine karşı olduğunu belirterek: “Turizmde evet, ulaşımda evet, enerjide evet. Fakat tarım ürünleri konusunda daha dikkatli olunmalı. Zira yerli tarım sektörünün geliştirilmesi yönünde bir karar almıştık.” dediği ifade edildi.
Türkiye için çok büyük bir pazar olan Rusya’nın tarımdaki ambargoyu kaldırmaması üreticileri ve ihracatçıları bu üretim yılında da zor durumda bırakacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler