ESK' dan sözleşmeli besicilere fiyat garantisi

·

08 Temmuz 2013

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

ESK' dan sözleşmeli besicilere fiyat garantisi

08 Temmuz 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Gazeteniz DÜNYA’ nın 4Temmuz’da manşetten yayınladığı “Ette iki önlem” başlıklı haberdeki önlemden biri gerçekleşiyor. Et ve Süt Kurumu ile Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği sözleşmeli besiciliğin yaygınlaştırılması için protokol imzaladı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç’un imzaladığı protokol her iki kurumun da internet sitesinde yayınlandı.
Protokol ile ilgili Et ve Süt Kurumu’nun verdiği bilgiler özetle şöyle: “Kurumumuz, besicilerimizin hayvanlarını garanti bir fiyat çerçevesinde satabilmesini temin etmek ve sözleşmeli besiciliğin yaygınlaşmasına öncülük edebilmek için açıklamış olduğu karkas et alım fiyatının üzerinde bir fiyat vererek sözleşmeli besicilik anlaşması yapmaktadır. Son üç yılda kurumumuz tarafından sözleşmeli besicilik kapsamında besicilerimizden 40 bin adet büyükbaş hayvan bağlantısı yapılarak kesimi gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli besiciliğin yaygınlaştırılması için bir taraftan başta Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği olmak üzere sivil toplum örgütleri, üretici teşkilatları ile yakın işbirliği yapılırken diğer taraftan sözleşmeli besiciliğin geliştirilmesine yönelik muhtemel önerilerin hayata geçirilmesine çalışılmaktadır.”
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği ile yapılan protokol kapsamında birliğe üye besicilerin Et ve Süt Kurumu ile yapacakları büyük baş kesim sözleşmelerinde; Kırmızı Et Üretici Birlikleri’nin vereceği kefalet senedinin teminat olarak kabul edildiği belirtilen açıklamada: “Yapılan bu protokol ile besicilerimiz büyük baş kesim sözleşmesi kapsamında banka teminat mektubu vermek veya noter masrafı yapmak zorunda kalmayacak, ilave zaman kaybı yaşamayacaktır. Her geçen gün kurumumuza yönelik büyük baş kesim sözleşmesi ilgisinin arttığı bir dönemde yapılan protokol ile sözleşmeli besicilik için ilginin daha da artması beklenmektedir.” denildi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler