‪Tarım Bakanlığı ve TZOB’un ÇKS oyunu

·

02 Aralık 2018

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

‪Tarım Bakanlığı ve TZOB’un ÇKS oyunu

02 Aralık 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

‪Tarım Bakanlığı ve TZOB’un ÇKS oyunu ‬

‪Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’ne göre çiftçiler her yıl,Tarım İl veya ilçe müdürlüğüne başvurarak Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Bunun için 30 Haziran’a kadar süre veriliyor. Sonra bu süre tam 3 yıldır 31 Aralık’a kadar uzatılıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği “Bakanlığa başvurduk ve 31 Aralık’a uzattık” diye basın bülteni yayınlıyor.

Aynı gün,Tarım Bakanlığı “Çiftçiye ÇKS müjdesi” diye haber paylaşıyor. Her iki kurum çok önemli bir iş yapmış gibi uzatılacağı zaten belli olan bir süre üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Çiftçiye “Bakın sizin için çalışıyoruz” mesajı veriliyor. Çiftçi de bu oyunun farkında. Baştan başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlense olmaz mı?‬

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. MUHARREM TOPRAK 2 Aralık 2018 - 14:39 - Yanıtla

    İşte bu üretici birlikleri de aynı hikaye olacak. Yandaş komisyoncular üretici birliklerinde yeniden organize olup iktidar partisinin ticari elleri olarak hem kendi adlarına hem de partileri adlarına kazanacaklar. Yandaş olmayan komisyoncular da bir süre sonra ticari hayattan çekilecekler. Sermayenin el değiştirmesinin başka bir yöntemi olacak. Aslında üretici birlikleri iktidar uzantısı olarak Ziraat Odalarına alternatif olarak kurulmuştu. Ancak zaman içinde buna gerek kalmadı daha çok AP, DYP çizgisinde olan oda zamanla iktidar partisine devşirildi. Böylece üretici birliklerine gerek kalmadı. Yeniden ısıtılan üretici birlikleri bu defa komisyon sermayesinin üretici birliği üzerinden iktidar yandaşlarının elinde toplanmasında kullanılacak.

  2. Husyin bakar 2 Aralık 2018 - 14:52 - Yanıtla

    Son iki yıla bakın cks yaptıran çiftçi sayisında büyük düşüş var.

  3. ozan karacaoglu 2 Aralık 2018 - 17:06 - Yanıtla

    Geçen sezon sattıgımız hubabatın, baklagilin fark ödemesini yapsalar da keşke yılbaşına kadar,bu senenin gübresini alabilsek.
    Dolar şoku yaşandığında (6,9 7,2 TL arası) üre’nin tonu en cok 2400ü görmüştü, şu an dolar 5,20 , üre hala 2300 lira, yılbaşından sonra dolar tekrar 6-7 lira’ya gelirse nice olucak halimiz ?
    Bu iş inşaat gibi canlıyı gösterince şak diye düzelicek iş değil,işin başlamasıyla bitişi arasında 5-9 ay gibi süreler var. Üretimin %90’ının ithalata dayandığı ve doların 2 günde 1,5 TL oynadığı durumda bu maliyetlerle nası başa çıkılacak? Tarımın etkisi gecikmeli gelir ama acı gelir, bu sene küstürdüğünüz üreticiyi , önümüzdeki sene için kandırsanız dahi, o ürün önümüdeki sene ekilirse ondan sonraki sene hasat edileceği için en az 2 yıl demektir, o da ürünün basına bi is gelmeden hasat edileceğini varsayarak. Cok sıkıntılı politikalar uygulanıyo,inşallah daha geç olmadan farklı bişeyler yaparlar.

En Son Yayınlanan Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler