Tohumda satın almalar sürüyor

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tohumda satın almalar sürüyor

31 Ağustos 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Şub 22, 2024

Tohumda satın almalar sürüyor

Limagrain ıspanak tohumu üreten firmayı satın aldı
Vilmorin-Mikado (Limagrain iş birimi) ve Limagrain (Holding firması Vilmorin&Cie vasıtasıyla), uluslararası faaliyet gösteren Danimarkalı tohum firması AdvanSeed ApS’yi satın aldığını duyurdu.

Yapraklı sebzeler grubunda maruldan sonra dünyanın ikinci en büyük küresel pazar ürünü olan ıspanağın önemi göz önüne alındığında, firmanın Ispanak çeşitlerinin geliştirilmesindeki tanınmış uzmanlığı Vimorin-Mikado’nun global yapraklı sebze pazarındaki konumunu güçlendirecek.

2005 yılında kurulan AdvanSeed oluşturduğu uluslararası bayilik ağı, uzun vadeli ilişkileri ve hizmet verdiği müşterileri ile 23 ülkede özellikle Asya, Orta Doğu, Güney Amerika ve Avrupa ‘da etkin faaliyet gösteriyor.

2017-2018 cirosu 3 milyon euro olan Advanseed’in, müşterilerine sunduğu ürün gamı hibrit ıspanak çeşitleri ve diğer yapraklı sebzeleri (roka, kara lahana, kırmızı yapraklı pancar, amarant) içermektedir.

“Vilmorin-Mikado, bu yeni türün ürün gamlarına eklenmesi ile pazara sunduğu yapraklı sebzeler çeşitliliğini geliştirmede belirleyici bir adım atmış oldu. Özellikle ıspanak gamı dünya pazarındaki önemli oyuncu pozisyonumuzun güçlenmesini sağladı” diyen Yeşil Yapraklılar Pazarlama Grubu Başkanı Catherine Moulenat, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu yeni çeşitler ürün gamımızı, özellikle tarıma tabi alanları taze ıspanak pazarının %85’ini oluşturan başta Çin olmak üzere, Asya pazarında efektif bir şekilde pozisyonlanmamıza imkan tanıyor.”

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

En Son Yayınlanan Makaleler