Amerikalı çiftçilerin yarısı zararda

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Amerikalı çiftçilerin yarısı zararda

09 Ağustos 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Şub 22, 2024

Amerikalı çiftçilerin yarısı zararda

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Amerikalı çiftçiler’de tarımsal faaliyetlerinden dolayı zarar ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı(USDA) tarafından yapılan araştırmaya göre, Amerikalı çiftçilerin yarısı tarımsal faaliyetlerinden dolayı zarar ederken, ticari işletmelerin yüzde 82’si kar ediyor.

Amerika Tarım Bakanlığı tarafından 2015 yılı verileri kullanılarak yapılan çalışmaya göre, yaklaşık 2 milyon çiftçi, tarım işinden zarar etmektedir. Bu kayıp oranı göreceli olarak küçük ölçekli çiftçilerde daha yüksek olması dikkat çekiyor. Aynı çalışmada tarım sektöründe ticari faaliyetler yürüten işletmelerin yüzde 82’sinin kar ettiği vurgulandı.
(Kaynak:Ticaret Bakanlığı)

Tarım haberleri, toprak mahsulleri ve en güncel tarım, hayvancılık haberleri burada. Tarımsal teşvikler, devlet hibe kredileri ve daha fazlası için tıklayın.
Tarimdunyasi.net, T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır. Sitede yayımlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Tarım,Tarım Bakanlığı: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler