"Değişimi Yaşayan, Başarıya Ulaşır"

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

"Değişimi Yaşayan, Başarıya Ulaşır"

12 Şubat 2014

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Şub 12, 2014

Dün bir kez daha gazetemizin kurucuları Prof. Dr. Işın Demirkent ve Nezih Demirkent’in huzurundaydık. Nezih Bey 13 yıl, Işın Hanım 8 yıl önce yaşama veda ederken pek çok eser bıraktı.
Yetiştirdikleri yüzlerce insan, kitaplar, yazılar…
En büyük eserleri ise DÜNYA Gazetesi.
O en büyük eser emin ellerde ve 33 yıldır okurla buluşuyor.
Siz okurlarımız 3 Şubat’tan beri farklı ve yeni bir DÜNYA okuyorsunuz.
Gazeteniz DÜNYA, ilkelerinden ödün vermeden, 33 yıllık birikiminin üzerine geleceğini inşa eden çağdaş bir çizgiye kavuştu.
Böyle bir değişimi yaşama geçirmek kolay değil. Medyanın baskı altına alındığı, talimatla habercilik yapılan bir dönemde çağdaş, dünya normlarında tarafsız ve bağımsız gazetecilik yapmak gerçekten cesaret ister. DÜNYA bu cesareti okurlarından, sağlam temeller üzerinde büyüyerek gelişmesini sağlayan çağdaş, dünyayı iyi okuyan yönetim anlayışından alıyor. Bu nedenledir ki “DÜNYA’yı iyi okuyun” sloganı tüm bu değişimi özetleyen bir söz oldu.
Yenilenen DÜNYA bize bir kez daha gösterdi ki gazeteciliğin temeli haber ve onu yazan muhabirdir. Türkiye’de 1980’li yıllardan başlayarak hızla yıpratılan, yok sayılan muhabirlik; günümüz gazeteciliğinde yine başrolde.
Gelişen teknolojiyle birlikte ajanslardan, televizyonlardan, sosyal medya kanallarından yazılı ve çoğu da görsel bir çok haber, bilgi akıyor. Elinde telefon olan herkes bir gazeteci gibi sürekli haber paylaşabiliyor. Bu kadar çok bilginin ve haberin paylaşıldığı bir ortamda bilginin okura doğru ve tarafsız sunulması gazetelerin güçlü bir mutfağa sahip olmasını gerektiriyor.
DÜNYA Gazetesi, Anadolu’da en yaygın ve deneyimli gazeteci kadrosuna sahip. Bu avantajını da okura doğru bilgi olarak sunuyor.
Okurlarımız bu hizmeti karşılıksız bırakmıyor. Kimi okurlarımızın “yazılarınızı internetten okuyoruz. Ama, tarımın sorunlarına eğilen, bize destek olan DÜNYA’ya biz de abone olarak destek oluyoruz” sözleri bunun en güzel ifadesidir. Anadolu insanı kendisine destek olan, sorunlarına sahip çıkanlara hiç bir zaman sırtını dönmez, hep destek olur.
Gazetemizin Kurucusu Nezih Demirkent’in huzuruna yeni yüzümüzle yeni çizgimizle çıktık. Eminim çok mutlu olmuştur.
Medyada yaşananları analiz ettiği Salı Yazıları’nın birinde, “Değişimi Yaşayan, Başarıya Ulaşır” demişti.
O yazıdan bir bölüm:
“Gazetecilik iletişim alanında büyüyor. Haberden çok bilgiye gerek duyulmaya başladı. Genç gazetecilerin iyi işler yapacaklarına inanıyoruz.
İki binli yıllardaki gazetecilikle geçmişteki meslek arasında farklılıklar olacağını söylemek kahinlik değildir. Bülent Ecevit’in yılbaşı gecesi meslektaşlarımıza söylediği sözlere önem vermek doğru olur. Eski bir gazeteci olarak Ecevit, bu meslek bilgi ve ilgi ister demişti. Kapı ağzında üç beş kelime duyarak gazetecilik yapılması artık anlam taşımıyor. Olacakları görmek ve toplumu uyarmak önemli bir hale geldi. Bunu başaranlar büyümeyi sürdürecek. Her alanda değişim beklendiği bir dönemde medya da değişecektir. Çünkü insanların değer yargıları sürekli değişmektedir. Bizim görevimiz onlar arasında iletişimi sağlamak ve isteklerini karşılamaya mecburuz. Bunun için önemli olan yapılması gerekenleri izleyebilmektir. Okurla diyalog kurabilen, ekranlarda farklı bir yapı oluşturanlar önde kalacaktır. Mevcutları tekrarlamanın yararı kalmadı. Heyecan azalıyor, toplumdaki değişimden bizler de etkilenmeliyiz. Onları yönlendirmekte ısrar edenler kaybedecektir.(4 Ocak 2000)
Prof. Dr. Işın Demirkent ve Nezih Demirkent’i saygıyla anarken, yenilenen DÜNYA’mızın çok daha büyük başarılara ulaşacağına yürekten inanıyoruz.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Tarım gazeteciliği: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler