Güngör Uras: "Tarım Bakanı beni seviyor mu?"

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Güngör Uras: "Tarım Bakanı beni seviyor mu?"

08 Nisan 2010

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Nis 8, 2010

Usta Gazeteci Güngör Uras, bugün Dünya Gazetesi’ndeki yazısının bir bölümünü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in NTV’deki programa katılmamasına ayırdı. Uras’ın,  “Ali Ekber Yıldırım’dan sonra günlük gazetelerde  tarım konusunda en fazla yazı yazan benim. Şimdi meraklanmaya başladım? Acaba Tarım Bakanı yazılarımdan memnun mu, değil mi, beni seviyor mu, sevmiyor mu? ” diye yazdığı yazısı şöyle:

Tarım Dünyası’ndan
Tevfik Güngör 8.4.2010/ Dünya Gazetesi
DÜNYA’nn “Tarım Dünyasından” köşesi, medyada tarım konularının tarafsız gözle ve ciddi olarak ele alındığı, sadece tarım konularının işlendiği tek köşedir.
DÜNYA’da Nezih Demirkent’in açtığı bu köşede 14 yıldır Ali Ekber Yıldırım yazıyor.
Türk basınında Sadullah Usumi’den sonra sadece tarım konusunda yazı yazan tek gazeteci olan Ali Ekber Yıldırım, uzmanlık alanında konuları işlerken siyasi yaklaşımlardan her zaman uzak durmuştur.
Daha önceki hükümetlerin tarın bakanları ile olduğu gibi bu hükümetin Tarım Bakanı Mehdi Eker ile de iyi ilişkiler içindedir.
Geçen hafta sonu CNNTürk’de programlanın bir Bakan-Gazeteci buluşmasına bakanın, Ali Ekber Yıldırım ile birlikte olmamak için katılmaması üzüntü yaratmıştır. Burada büyük olasılıkla bir yanlış anlama vardır. Bakan böyle bir yaklaşım içinde olamaz.
Çünkü eğer bakanlar kendi konularında uzmanlaşmış gazetecilerin şu veya bu şekildeki haber ve yorumlarını bahane ederek kendilerine göre gazetecileri cezalandırmaya kalkarlar ise o zaman bakanlıkların ilgi alanlarında uzmanlaşmış gazeteci kalmaz. Gazeteciler belli konularda uzmanlaşamaz.
Sanırım Ali Ekber Yıldırım’dan sonra günlük gazetelerde tarım konusunda en fazla yazı yazan benim. Şimdi meraklanmaya başladım? Acaba Tarım Bakanı yazılarımdan memnun mu, değil mi, beni seviyor mu, sevmiyor mu?

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Yazıların Yankıları: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler