Gıdada yanıltıcı yayınlara ceza düzenlemesi geri çekildi

·

14 Ekim 2020

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Gıdada yanıltıcı yayınlara ceza düzenlemesi geri çekildi

14 Ekim 2020

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Gıda ve tarım alanında önemli düzenlemeler öngören “torba yasa” nın gıdada yanıltıcı yayın ile ilgili maddeleri geri çekildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasa tasarısının geneli üzerinde görüşmeler yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gıdada yanıltıcı yayınlara ilişkin 4 madde geri çekildi.

Yeniden düzenlenecek 

Gıda konusunda yanıltıcı yayınlara ceza öngören maddeler yeniden düzenlenmek üzere geri çekildiği öğrenildi. Tasarının diğer maddeleri üzerinde görüşmeler gelecek hafta yapılacak.

Büyük tepki gördü

Gıdada “yanıltıcı yayın” gerekçesiyle ifade özgürlüğünü tehdit eden, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş bildirenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngören tasarı kamuoyunda, sosyal medyada büyük tepki çekti.
Torba Yasa ile getirilmek istenen düzenlemeye karşı, bir çok sivil toplum örgütünün imzasıyla sosyal medya üzerinden change.org’ta “GıdadaSansüreHayır” imza kampanyası başlatıldı. Gıdaya Yönelik İfade Özgürlüğü Kısıtlanamaz başlığı ile başlatılan kampanya kısa sürede büyük destek gördü.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler