Çiftçiye 1.4 milyar lira destek ödemesi

Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Muğla, Denizli ve Balıkesir’deki pamuk üreticilerinin beklediği prim desteği ödeniyor.

Çiftçilerin uzun zamandır beklediği pamuk destekleme primi de dahil  2019 ürününe ait toplam 1 milyar  469 milyon 303 bin lira destekleme ödemesi yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yaptığı açıklamaya göre, yağlı tohumlu bitkiler desteği ve tarımsal sulama elektrik desteği kapsamında üreticilere bugün saat 18.00’den itibaren 3 Temmuz’a kadar toplamda 1 milyar 469 milyon 303 bin TL ödeme yapılacak.

6 ilin pamuk primi ödeniyor

Açıklamaya göre, yağlı tohumlu bitkiler desteği kapsamında 1 milyar 434 milyon lira ödenecek. Bu destek kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Muğla, Denizli ve Balıkesir’deki pamuk üreticilerinin beklediği prim desteği ödenmiş olacak.
Tarımsal sulama elektrik desteği kapsamında ise 35 milyon 303 bin lira ödeniyor.

Ödeme takvimi

Yağlı tohumlu bitkiler desteği T.C Kimlik numarasının son hanesine göre ödenecek.
T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2  olanlara bugün ödeme yapıldı. Kimlik numarasının son hanesi 4 ve 6 olanlara 26 Haziran’da ve 8 olanlara 3 Temmuz 2020 Saat 18:00’den sonra ödeme yapılacak

Reklam Ver

3 YORUMLAR

Average
5 Based On 1

CEVAP VER

Lütfen mesajınızı yazınız
Lütfen adınızı yazınız