TMO, tonu 3 bin liradan yeşil mercimek alacak

·

23 Temmuz 2018

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

TMO, tonu 3 bin liradan yeşil mercimek alacak

23 Temmuz 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

TMO, tonu 3 bin liradan yeşil mercimek alacak

Devlet yeşil mercimekte müdahale alımı yapacak. Geçen yıla göre üretimi yüzde 26.7 oranında artış ile 30 bin tondan 38 bin tona yükselen yeşil mercimekte devlet piyasaya müdahale ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi 24 Temmuz itibariyle tonu 3 bin liradan yeşil mercimek alacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,yaptığı açıklamada artan üretim artışı nedeniyle fiyatın düşmemesi için piyasadan yeşil mercimek alınacağını söyledi. Pakdemirli’nin verdiği bilgiye göre; Toprak Mahsulleri Ofisi 24 Temmuz itibariyle yeşil mercimek alımına başlayacak. Ton başına 3 bin lira olarak belirlenen alım fiyatına ilave olarak ton başına prim, mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği olarak verilen toplam 790 lira destekle yeşil mercimek üreticisinin eline 3 bin 790 lira geçecek.

Çiftçiler, Çifti Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm ürününü Toprak Mahsulleri Ofisi’ne satabilecek. Ofis,ürün bedellerini 10 gün içinde üretici hesaplarına aktaracak

Üretim yüzde 26.7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’nin 2017 yılı yeşil mercimek üretimi 30 bin ton. Bu yıl ise yüzde 26.7 oranındaki artış ile üretimin 38 bin ton olacağı tahmin ediliyor.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler