Et ve Süt Kurumu'nun "sahtesi" çıktı

·

08 Haziran 2017

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Et ve Süt Kurumu'nun "sahtesi" çıktı

08 Haziran 2017

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Et ve Süt Kurumu’nun “sahtesi” çıktı

Piyasaya göre ucuz et sattığı için mağazalarında uzun kuyruklar oluşan Et ve Süt Kurumu’nun Antalya’da sahtesi ortaya çıktı.
Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamada Kurumun adını ve logosunu kullanan mağazalar olduğu ifade edildi.Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklama aynen şöyle: “Antalya ilinde farklı adreslerde Kurumumuz ismini ve logosunu kullanmak suretiyle faaliyet gösteren mağazalar olduğu tespit edilmiştir.
Et ve süt sektöründe, piyasaya güvenilir ve kaliteli ürünler sunan, tüketicilerin ihtiyacını uygun fiyata karşılayan ve sektörde öncü bir kuruluş olan Kurumumuzun, iş bu mağazalar ile herhangi bağlantısı ve ticari ilişkisi yoktur. 
Antalya ilinde Kurumumuza ait satış mağazası ya da franchising bayisi bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Türkiye’nin 72.büyük şirketi
İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 72.sırada yer alan Et ve Süt Kurumu kamu kurumları arasında ise 7.sırada yer aldı. Araştırmaya göre, ESK’nın 2016 yılında üretimden satışları 1.2 milyar lira oldu.
İthalatla büyüdü
Canlı hayvan ve et ithalatı ile son yıllarda büyüyen Et ve Süt Kurumu,Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 2014 yılında 160, 2015 yılında 112.sırada yer alırken, 2016 yılında ise 72. sıraya yükseldi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler