İthal damızlık almak isteyenler için duyuru

Tarım Haberleri

·

16 Mayıs 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

İthal damızlık almak isteyenler için duyuru

16 Mayıs 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

ithal damızlık almak isteyenler için duyuru

Bakanlar Kurulu Kararı ile 150 bin baş Damızlık sığır ithalatı için yetki verilen Tarım İşletmeleri genel Müdürlüğü(TİGEM) 23 Mayıs’tan itibaren yetiştiricilerden talep toplamaya başlıyor. Yetiştiriciler sütçü ırklar için en az 100 baş,etçi ırklar için en az 50 baş damızlık hayvan talebinde bulunabilecek.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda özetle şu bilgilere yer verildi: “Ülkemiz yetiştiricilerinin üstün vasıflı damızlık sığır taleplerinin karşılanması için kuruluşumuz tarafından ithalata açık ülkelerden damızlık sığır ithalatı gerçekleştirilecektir. İthalatı gerçekleştirilecek damızlık sığırlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen teknik kriterlere sahip 8 -12 aylık boş dana ya da 3-6 aylık gebe düve olacaktır. Damızlık sığırlar sütçü, etçi ve kombine ırklardan oluşacaktır.İthal damızlık sığır fiyatları, damızlık alım-satım sözleşmesi imzalanmadan önce talep sahiplerine bildirilecektir,”
Başvurular 23 Mayıs’ta
Duyuruda,Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden ithal damızlık sığır almak isteyenlerin 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğü www.tigem.gov.tr web adresi intranet sistemi üzerinden talepte bulunabilecekleri belirtiliyor. Duyuda daha sonra şu bilgilere yer veriliyor:”Başvuruları uygun görülen talipliler Kuruluşumuz tarafından belirlenecek tarihte sözleşme yapmak üzere ekli belgeleri ile birlikte Genel Müdürlük Merkezine geleceklerdir. Başvuruda bulunan talipli, sütçü ırklarda en az 100 baş, kombine ve etçi ırklarda ise en az 50 baş talep edebilecek bu sayıların altındaki talepler değerlendirmeye alınmayacaktır. İthal damızlık talepleri uygun bulunanlar ile Kurumumuz arasında alım-satım sözleşmesi imzalanacaktır. Sözleşme tarihinde damızlık bedelinin yüzde 30’u avans, yüzde 70’i ise hayvanların ithal edileceği ülkede yükleme yapılmadan önce Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü hesabına yatırılacaktır.Talep sahibi sözleşmeye uymadığı veya alımdan vazgeçtiği takdirde avans TİGEM hesabına gelir kaydedilecektir. Damızlıkların teslim edilmesinden sonra sorumluluk talipliye aittir. Talep sahibi karantina sürecinde ve sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından talep edilen ithal damızlıklarla ilgili taahhütlere uymakla mükellef olacaktır.”

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. Mustafa doğuş ERDEMIR 17 Mayıs 2016 - 01:14 - Yanıtla

    selamin aleyküm öncelikle ben aslen sivaslıyım ama adanada yaşıyorum bizim köyde dedemden kalma bayağı bir arazimiz var bende orada hem hayvancılık hemde tarımla uğraşmak istiyorum ama o kadar sermayem yok nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürle

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler