Genç çiftçi desteği ödeme takvimi netleşti

·

13 Mayıs 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Genç çiftçi desteği ödeme takvimi netleşti

13 Mayıs 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Genç çiftçi desteği ödeme takvimi netleşti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genç çiftçilere 30 bin liraya kadar vereceği hibe için 378 bin kişi başvurdu. Genç çiftçiler proje kapsamında ana hatlarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında başvurularını yaptılar. Başvuruların 370 bini hayvancılık,8 bini bitkisel üretim için yapılması dikkat çekti.
Ödemeler ne zaman yapılacak?
Başvuru dosyaları illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından 21 Mayıs-3 Haziran 2016 tarihleri arasında değerlendirilecek. Bu değerlendirmelerde şehit yakınları, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapılacak. Değerlendirme sonunda asil ve yedek listeler belirlenecek olup, bu listeler 4 Haziran ile 10 Haziran tarihleri arasında ilan edilecek. 11 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında genç çiftçilerimizle hibe sözleşmeleri il ve ilçe müdürlüklerimizde imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak.Uygulama başladıktan sonra ödemeler yapılacak.3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler için, bu yıl itibariyle 450 milyon liralık bir kaynak kullandırılacak. Projeler, uygulamanın her aşamasında Bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.
Bakanlık ilgiden memnun
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada :”Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 13 Nisan itibariyle başlayan başvurular 12 Mayıs’ta sona erdi. 1 aylık süre zarfında 378 bin genç çiftçimiz bu proje kapsamında il/ilçe müdürlüklerimize dosya teslimi yaptılar. Bu rakam, genç çiftçilerimizin söz konusu programdan yararlanmak için yoğun ilgisinin olduğunu gösteriyor.”dedi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler