Koyun-keçi ve buzağı desteğinde artış

Tarım Haberleri

·

17 Nisan 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Koyun-keçi ve buzağı desteğinde artış

17 Nisan 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’nda 2016 üretim yılında uygulanacak küçükbaş hayvan,buzağı,besi hayvanı ve çoban desteklerini açıkladı. Bakan Çelik’in açıklamasına göre,2016 üretim yılında yeni doğan buzağılara 4 aylık oluncaya kadar buzağı başına 350 lira, soy kütüğü olan buzağıya 450 lira ve yerli sperm kullanılan buzağıya da 500 lira destek verilecek.2015 yılında suni tohumlamadan ve etçi ırklardan doğan buzağı başına 75 lira destek verilirken, Döl Kontrolü Projesi kapsamındaki suni tohumlamadan doğan buzağıya ilave 35 lira ve yerli ırk veya melezi sığırların, etçi ırk boğa spermasıyla suni tohumlamasından doğan buzağılara ilave 75 lira destek veriliyordu.
Koyun ve keçi başına 25 lira destek
Geçen yıl küçükbaş hayvancılıkta koyun ve keçi başına 22 lira olan destek ise 2016’da 25 liraya çıkaracaklarını anlatan Faruk Çelik:” Çoban desteğini devam ettiriyoruz. Buradaki alt sınırı 300 baştan 250’ye indirdik. Yani 250 koyunu olana yılda 5 bin lira çoban desteği sağlayacağız. Sütte yaşanan iniş çıkışlarla ilgili sorunu Et ve Süt Kurumu üzerine aldı. Süt desteğinde kaliteyi esas alacağız. Bu konuda 650 milyon lira kaynak ayırdık. Sütte kalite desteğini öne çıkaracak şekilde desteğimizi sürdüreceğiz. Birlik mensubu üretici kardeşlerimiz, bu konudaki destekleri direk Bakanlık hesabından alacaklardır.”
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, besi hayvanı kesime götürülürken verilen 200 lira desteği yerli üretici açısından devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler