Mehdi Eker'in veda mesajı…

·

29 Ağustos 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Mehdi Eker'in veda mesajı…

29 Ağustos 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Geçici hükümetin kurulması ile 10 yıllık görevi sona eren Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker veda mesajı yayınladı. Aralıksız 10 yıl görev yapan Mehdi Eker, “Çağ Değişim Dönemi” olarak adlandırdığı 10 yıllık görev süresine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o veda mesajı:

Değerli Mesai Arkadaşlarım,
Gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında son on yılda sizlerle birlikte Türkiye’de bir Çağ Değişim Dönemini gerçekleştirdik. 2002 öncesinde ülkemizin kalkınmasında ve refahının artırılmasında rol oynayan sektörler içinde tarım sektörü maalesef üvey evlat durumundaydı. Bu durumun tarihi, sosyolojik, siyasi ve kültürel birçok nedenleri olduğu da hepimizin malumudur. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını üretmek ve tedarik etmek başta olmak üzere diğer sektörlere hammadde ihtiyacını sağlamada da stratejik önemi olan tarım sektörünün ihmali, Türkiye gibi bir ülke için önemli bir kayıptı. Hemen hemen her alanda ihmalleri ortadan kaldırarak yanlış politika ve uygulamaları terk eden ve tüm alanlarda aslına rücu eden bir Türkiye’nin şahlanışını, bizler diğer alanlarda olduğu gibi tarım sektöründe de son 12 yıldan bu yana görmeye başladık. Eski Türkiye’de tarım alanındaki gerilemenin bir ‘kader’ olduğu algısını sizlerle birlikte değiştirdik. Bunu yaparken de özellikle son 10 yılda bütün tarafların desteğiyle millet olarak birlikte yaptığımız ‘doğru’ ve ‘yerinde’ iş ve çalışmanın destansı hikâyesini siz değerli mesai arkadaşlarımla birlikte yazdık. Ülkemizin tarım alanındaki gelişmesini; tarımsal milli gelirde Avrupa’da birinci olmasını, dünya ülkeleri içinde de ilk 7’nin içine girmesini sektör paydaşlarımız ve sizlerle birlikte başardık. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun süreli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini ifa etmenin gururunu siz değerli mesai arkadaşlarımla birlikte yaşıyorum. Makamların en değerlisi milletin gönlündeki yerdir. Bizler için her görev ve makam, milletimizin hizmetinde olmanın bir aracıdır. 10 yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm bu şerefli görevi gönül huzuru ile devrediyorum. Bu onurlu görevi devrederken şu hususları da ifade etmek isterim;
Türkiye için tarım sektörünün stratejik konumunun bundan sonra da aynı hassasiyet ve özenle korunacağına, tarım alanındaki politikalarımızın daha da gelişerek devam edeceğine, sektöre yapılan alt yapı ve üst yapı yatırımlarının aynı kararlılıkla sizlerle birlikte süreceğine, sektörümüzün tüm temsilcileri ve paydaşlarıyla geliştirdiğimiz işbirliğinin sekteye uğramadan yol alacağına olan inancım tamdır. Yaptığımız bunca yenilikten ve attığımız bu sağlam temelden sonra biliyoruz ki; milletimiz bu ülkeye hizmet eden her bir evladını bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hayırla yâd edecektir. Bizim anlayışımıza göre millete hizmet etmenin gayesi, öncelikle Allah rızasını kazanmak ve milletimizin gönlünde hoş bir sada bırakmaktır. Son 10 yılda Türkiye tarımında gerçekleşen değişim ve dönüşüm sürecinde büyük katkıları olan ve aynı zamanda Bakan Yardımcılığı görevini yürüten mesai arkadaşım Sayın Kutbettin ARZU’ya görevi devretmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Siz değerli çalışma arkadaşlarıma, geçen zaman içinde fedakârca çalışma ve değerli katkılarınız sebebiyle teşekkür eder, bundan sonraki yaşamınızda başarılar temenni eder ve her birinizden helallik diliyorum.
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum…
Mehmet Mehdi EKER
59, 60, 61, 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler