Çiftçilere 1.2 milyar lira destek ödenecek

Tarım Haberleri

·

13 Mart 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiftçilere 1.2 milyar lira destek ödenecek

13 Mart 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Çiftçilere 2014 yılı desteklemeleri kapsamında Mart ayı içerisinde 1.2 milyar lira ödeme yapılacak.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında çiftçi ve üreticilere ödenmek üzere 1 milyar 262 milyon lira ödeneğin serbest bırakılmasını onayladı.
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mart ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinde yer alan toplam 1 milyar 262 milyon liralık ödeneğin serbest bırakıldı. Söz konusu ödenekle alan bazlı tarımsal destekler için 862 milyon lira, fark ödemesi destekleri için 155 milyon lira, hayvancılık destekleri için 55 milyon lira, tarım sigortaları için 150 milyon lira, telafi edici ödemeler kapsamında çay budama masrafları için 10 milyon lira, kırsal kalkınma destekleri için de 15 milyon lira ödeme yapılacak.
Diğer tarımsal amaçlı destekler için kullanılmak üzere serbest bırakılan ödenek miktarı da 15 milyon lira olacak, bu tutar, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerinde kullanılacak.Böylece toplamda 1 milyar 262 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapılmış olacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler