Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiye destek yok

Tarım Haberleri

·

08 Mart 2014

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiye destek yok

08 Mart 2014

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Bakanlar Kurulu’nun 9 Mart pazar günü Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre elektrik borcu olan çiftçiler bu borcunu ödeyinceye kadar devletin tarım desteklerinden yararlanamayacak. Bakanlar Kurulu Kararı’na ilişkin uygulama tebliği de aynı günkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar, 2014 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemeleri yapılmayacak.
Uygulama tebliğine göre elektrik dağıtım şirketleri kendi abone/tüketici kayıtları ile Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçileri ve alacak miktarını tarımsal destekleri bakanlık adına ödeye Ziraat Bankası’na bildirecek. Ziraat Bankası da bakanlıktan gelen desteklerle elektrik borcu olan çiftçileri karşılaştıracak ve borcunu ödemeyen çiftçiye destek ödemesi yapmayacak.
Ödemenin yapılabilmesi için çiftçinin veya tüzel kişinin elektrik şirketinden “borcu yoktur” belgesi alarak Ziraat Bankası’na ibraz etmesi gerekiyor. Borca itiraz etmek isteyen çiftçiler elektrik şirketine başvuracaklar. İtiraz 7 günde karara bağlanacak.
Çiftçinin Ziraat Bankası’na yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım elektrik şirketinin hesabına aktarılabilir.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler