Çiftçi borçları yeniden yapılandırılacak

·

04 Kasım 2020

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiftçi borçları yeniden yapılandırılacak

04 Kasım 2020

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Çiftçilerin uzun zamandır beklediği kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gündemde. Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve sulama konusundaki kredi borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, çiftçi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Umut Özdil’in moderatörlüğünde Agro Tv’de yayınlanan Gerçek Boyut programına katılan Yunus Kılıç, konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüklerini söyledi. Kılıç, Bakan Albayrak’ın kendilerine bir çalışma yapılması halinde değerlendirileceğini ifade ettiğini belirtti. Kılıç, bunun üzerine çalışma yaptıklarını ve en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını anlattı.

Torba tasarıya yetiştirilecek

Devlete olan vergi ve bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin bir “af paketi” geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. Vergi, sigorta primi, öğrencilerin kredi yurtlar kurumuna olan borçları, belediye borçları ve bazı cezalara ilişkin af niteliğinde düzenlemeleri kapsayan pakette, çiftçi borçları yer almadı.

Af paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında bir önerge ile çiftçi borçlarının yapılandırılması pakete eklenerek yasalaşması hedefleniyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, çiftçilerin kredi borçlarının silinmesinin gündemde olmadığını ancak yapılandırma olabileceğini, bu konuda hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. Nurettin usta 5 Kasım 2020 - 04:20 - Yanıtla

    Turkiyede ciftcicilk yapilmaz

  2. Cem 17 Kasım 2020 - 13:05 - Yanıtla

    Bir yaptığınız haber diğerini tutmuyor. Acilen altyapınızı değiştirmeniz gerek. Kulaktan duyma haberleri yazmaktan başka bir işe yaramıyorsunuz maalesef. kes,kopyala, yapıştır mantığını bırakın artık. En azından Haberi doğru dürüst yapın. Çiftçi borçlarıyla alakalı bazı başlıklarda ve haberlerde yapılandırma var diyorsunuz bazılarında ise yok diyorsunuz. Ayıptır günahtır bari siz okunsun diye yalan yanlış haber yapmayın. Şimdi size açık ve net bir soru soruyorum. YAPILANDIRMA VARMI YOKMU ???????

    • Ali Ekber Yıldırım 17 Kasım 2020 - 21:41 - Yanıtla

      Cem Bey Merhaba,
      Öncelikle benim okurum olmadığınız nezaketsizliğinizden anlaşılıyor. Hayatım boyunca kulaktan dolma bilgilerle haber yapmadım, yazı yazmadım. Hiç bir haberimi, yazımı “kes, kopyala, yapıştır” mantığı ile yazmadım. Ama google da adımı yazarsanız yüzlerce, binlerce haberin kaynağının ben olduğumu görürsünüz.
      Beni okumak zorunda değilsiniz. Size değil ama okurlarıma olan saygımdan bu yanıtı yazıyorum. Çiftçi borçları hakkında iki haber yazdım.
      İlk haberimin kaynağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç. Komisyon Başkanı “önerge vererek çiftçi borçlarını yapılandıracağız” diyor. Bunu haber yapmanın neresi yanlış? Neresi kulaktan duyma?
      İkinci haber ise, Torba Yasa Meclis’te görüşülürken verilen önergenin çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasını değil, çok çok az sayıda kooperatif ve orman köylülerinin kurduğu kooperatif borçlarının yapılandırılmasını kapsayan düzenlemeyi kapsıyor. İki haberimin de kaynağı belli.
      Sorunuza gelince, yazdığım haberi okursanız yanıtı haberde var.

  3. Köksal zil 18 Kasım 2020 - 00:01 - Yanıtla

    Sayın yıldırım sizi takip eden biriydim kusrua bakma bu defa tutmadı yunus kılıç sözleri 1 cm gecmedi ne kendi millet vekilimizin yasadan haberi var nede çiftci üretici kimsenin umrunda hele ziraat odaları bunları alıp ahir temizleteceksin iktidar nasıl olsa bunlar bana oy verir deyip canımızı çikartacalkar çiftçinin bu zorgünunde yanında olmayanın sandık önüne koyulduğu zaman da bu çiftci karşısında olacaktır buda böyle biline ttk kooperatiflerinin çaktığı faizleri görmezden gelenler zehir zıkkım olsun

  4. Borclu ciftci 21 Kasım 2020 - 01:08 - Yanıtla

    Sayin yildirim,
    Sizin suçunuz milletvekilinin yalanina inanıp haber yapmaniz. Ama secime az kaldi.
    Borc yapilandirmasi bekliyoruz

  5. NE ETSİN ÇİFTÇİ 24 Kasım 2020 - 12:16 - Yanıtla

    TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDEKİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALINMAMIŞ İLGİLİ KOOPERARTİFİN MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM BAKANLIK YAZI GÖNDERMİŞ KESİNLİKLE YAPILANDIRMA KAPSAMINDA DEĞİLSİNİZ DİYE BU KADAR DA OLMAZ BU KADAR HABER BASIN YAPILANDIRILACAK İLGİLİ MAKAMLAR YAPILANDIRILACAK DİYOR YASA CIKIYOR BAKIYORSUN BİR KESİM ÇİFTÇİ FAYDALANIYOR ODA YÜZDE10 LUK KISMI ZATEN EKONOMI KOTU ÇİFTÇİ BİTMİŞ BİR YEM 120 TL OLMUS VİRUS PATLAMIS DAHA KIMSE YAĞ SUT ALMIYOR AMA SEYYAR GEZEN SUTCU BAYILIYOR 1.40 SÜT ALIRIM DIYOR GELEN GIDEN CİFTÇİYİ EZİYOR E ÇİFTÇİ DEVLETE SIĞINIP BU KOTU GÜNLERDE MÜJDE BEKLERKEN NEFES ALACAĞIM UMUDUYLA ŞİMDİDE BİR YERİNDEN NEFES ALIYOR ALKIŞLIYORUM EMEĞİ GEÇENLERİ HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN KIM KIMIN HAKKINI YERSE

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler