Dağ keçileri şimdilik kurtuldu, ihale iptal edildi

·

11 Temmuz 2020

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Dağ keçileri şimdilik kurtuldu, ihale iptal edildi

11 Temmuz 2020

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nün toplam 31 adet yaban keçisi, 2 adet çengel boynuzlu dağ keçisi ve 2 adet kızıl geyik acente kotalarının avlattırılması ihalesi iptal edildi. Dağ keçileri ve 2 kızıl geyik şimdilik kurtuldu.

Pazartesi günü (13 Temmuz 2020) yapılacağı ilan edilen ihale ile Tunceli’de 15’i yaban keçisi, 2’si çengel boynuzlu dağ keçisi olmak üzere 17 keçi, Sivas’ta 11 yaban keçisi, Malatya’da 2 yaban keçisi, Kahramanmaraş’ta 3 yaban keçisi ve yine Kahramanmaraş’ta 2 kızıl geyik olmak üzere toplam 35 hayvanın ‘av turizmi’ adı altında katledilmesi öngörülüyordu.

Rapor hazırlandıktan sonra karar verilecek

İhale ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapılarak ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere dünyanın birçok ülkesinde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Ülkemizde de bilimsel yönden envanteri yapılmış olan yaban keçileri popülasyonu içerisinde bulunan yaşlı erkek bireylerin bir kısmının avına avcılık kapsamında izin verilmektedir.Tunceli’de bilimsel metotlarla envanteri yapılan ve 13.07.2020 tarihinde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ihalesi yapılması hedeflenen yaban keçisi ihalesine yönelik sosyal, inanç, kaçak avcılık, yaban keçisi popülasyonu ve güvenlik açısından yerinde inceleme yapılarak bir rapor hazırlanması uygun görülmüştür. Bu nedenle 13.07.2020 tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. Ahmet Çetkin 12 Temmuz 2020 - 16:13 - Yanıtla

    Lütfen yaban hayata ve doğaya karışmayın zaten yaşlı olan yaban keçilerini kurtlar yiyor.

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler