TMO, 48 bin ton pirinç ithal edecek

·

13 Mayıs 2019

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

TMO, 48 bin ton pirinç ithal edecek

13 Mayıs 2019

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

TMO, 48 bin ton pirinç ithal edecek

Toprak Mahsulleri Ofisi, 24 Haziran 2019 tarihine kadar teslim edilmek üzere toplam 48 bin ton pirinç ithalatı için ihale açtı. Her biri 2 bin ton olmak üzere 24 ayrı ithalat işi için 16 Mayıs 2019 Perşembe gün saat 10.00’da Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nde ihale gerçekleştirilecek.

İhale ile ilgili yapılan duyuruda 2’şer bin tonluk her bir işin birbirinden bağımsız ayrı bir satın alma konusu olduğu belirtilerek bu nedenle her bir iş için ayrı ayrı zarflarda teklif sunulması istendi. Yapılacak ihale kapsamında 10 bin ton Uzun Tane (Tip A), 14 bin ton Uzun Tane (Tip C) ve 24 bin ton Kısa Tane (Groski) pirinç ithalatı gerçekleştirilecek.

Piyasaya müdahale için ithalat yapılacak

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçen sene rekoltede 150 bin ton civarında bir düşüş olduğunu ve ihtiyaç nedeniyle ithalat yapılacağını söyledi: Güldal: ” Hem rekolte düşük hem de bazılarının stok yaptığını biliyoruz. Yeni ürün çıkıncaya kadar bu ara dönemde fiyat artırmak isteyenler olabilir.Toprak Mahsulleri Ofisi’nin elinde pirinç olmazsa fiyatı istedikleri gibi yükselteceklerdir. Piyasaya müdahale edebilmek için elimizde ürün olması gerekir. Bu nedenle 48 bin tonluk ihale açtık. Bunun tamamının ithal edilmesi anlamına gelmiyor. Daha önce 40 bin tonluk ihale açtık. Yaklaşık 30 bin ton aldık. Yeni hasat dönemi başlamadan ihtiyaç olan ürünü almak istiyoruz.” dedi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. Pekmanidar 14 Mayıs 2019 - 08:12 - Yanıtla

    İthal pirinç 8 lira yerli pirinç 18 lira ve gidip yerli alıyoruz. Yerli üretimin bitmesinin faturasının ağır olacağını ben cahil aklımla biliyorum. Umarım devleti ali ye bu idraka ulaşmakta geç kalmaz.

  2. Mestan Ökten 15 Mayıs 2019 - 09:37 - Yanıtla

    Yerli pirinç pahalı yeni ürün çıkmadan önce ithalat hazırlığı yapmayı doğru bulmuyorum. Neden? Bu gün çarşıda, pazarda satılan tüm yerli ürünler pahalı. Pahalılığı yaratan üretici mi ? Hayır Çiftçinin ürününü çıkar çıkmaz elinden çok ucuza alıp depolayarak istediği fiyata satan tefeci-komisyonculardır. Üretim girdileri- motorin, naylon, gübre, elektrik,nakliyat- nin yüksekliği en önemli sorun Ancak ülkemizde ne tür ürün üretiliyorsa güvenceli satış söskonusu değildir. Borç batağındaki üretici ürününü tüccara yok pahasına vermek durumundadır. Çözüm dışardan tarım ürünü ithal etmek değil; üreticilerin birlik kurmaları konusunda desteklenmesi akabinde tüketiciye sağlıklı gıdayı uygun fiyatlarla uşabilirliğinin sağlanmasıdır.

  3. Sersei 2 Şubat 2020 - 00:39 - Yanıtla

    Konya gibi tarimin baskenti olan bir ilde ilgin ilcesinde yasiyorum. Seker fabrikasi var gecen markette ithal seker gordum. Marketlerde satilan bakliyat ithal kanada mali. Tmo ya gittim yerlisini alayim diye orda bile ithal pirinc mercimek var. Bunlar yakinda ulkeyi batiracak hala bu adamlara oy veren zihniyete aciyorum.

  4. berkaykara 24 Aralık 2021 - 23:34 - Yanıtla

    Merhaba arkadaslar ureticisinden pirinc nasil alabilirim? Guvenilir bir sekilde

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler