Mühendisler tarım bakanlığına atama bekliyor

·

29 Mayıs 2018

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Mühendisler tarım bakanlığına atama bekliyor

29 Mayıs 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Mühendisler tarım bakanlığına atama bekliyor

Seçim öncesinde bir çok kuruma yeni personel alımı ve atamalar yapılırken;tarım, gıda, hayvancılık ve su ürünleri konusunda atama yapılmaması mühendislerin tepkisine neden oldu.
Ziraat,gıda,su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler ve teknikerler, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da atama yapmasını bekliyor.

Sosyal medyada atama ile ilgili kampanya başlatan mühendis ,veteriner hekim ve ziraat teknikerleri, Bakanlığın 10 bin 551 kişinin işe alınacağı ile ilgili medyaya yansıyan bir açıklaması olduğunu belirterek özetle şu bilgileri paylaştı:” Vaatlerini unutan bakanlar arasında ilk sırada olan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, seçim öncesi vaadini yerine getirsin istiyoruz. Geçen zaman içerisinde bütün bakanlıklar alım yapacağını tarihleri ile birlikte açıkladı. Atama yapmayan tek bakan Ahmet Eşref Fakıbaba kaldı. Atama için gün sayan 100 bini aşkın işsiz üniversite mezunu endişe ile bakanı beklemektedir.” 

Maliye Bakanlığı’ndan onay bekleniyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, tüm bakanlıklara atama onayı verdiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 10 bin 551 kişilik kadrosunun 5 aydır Maliye Bakanlığı’nda bekletildiği ifade edilen açıklamada:”Atama bekleyen ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri ve teknikerler olarak talebimiz ortaktır. Seçim sandığına kırgın ve küskün,ayrıca işsiz girmek istemiyoruz. 2016 KPSS Puanlarımız yanmadan her bakanlık gibi;ilana çıkılmasıdır. Talebimiz, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın 9 Şubat’tan beri bekleyen Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kadro talebine adayları memnun edecek atamayı daha da geciktirmeden onaylamasıdır.

Atama bekleyen tüm branşların yöneticileri ve temsilcileri, onay bakanlığa ulaşınca Ahmet Eşref Fakıbaba’dan randevu talep etmektedir. Mevzu sadece atama değildir. Temsilcilerin Fakıbaba’ya tarım ve hayvancılık adına doğru atama yapılması adına çok önemli çalışmaları vardır. Bakana sunmak üzere dosyaları hazırdır.

Ekonomiye güç verecek

Ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri ve teknikerler ülke için personel gideri değildir. Ekonomiye candır. Bütçeye güç katar, tarımı ve hayvancılığı canlandırır. Bizim masa başı gibi bir talebimiz asla olmamıştır.
Bizler; çiftçimizin, üreticimizin, köylümüzün yanında olmak, onlarla modern tarım ve hayvancılığı öğretmek için varız. Bunun için okuduk. Gıdası tükenen, sürekli ithalata mahkum bir ülke olmasın diye okuduk ve şimdi görev bekliyoruz” bilgisine yer verildi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler