Koyun,keçi desteği doğrudan üreticiye

Tarım Haberleri

·

07 Haziran 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Koyun,keçi desteği doğrudan üreticiye

07 Haziran 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Koyun,keçi desteği doğrudan üreticiye

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni uygulaması gereği küçükbaş hayvancılık desteği üreticilerin hesabına yatırıldı. Desteğin binde 2’si ise üretici birliklerinin hesabına yatırıldı.
Anaç koyun ve keçi desteği ödemelerine ilişkin açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,yetiştiricilerin birliklere ödeme yapmasına gerek olmadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:”2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 30-31 Mayıs tarihlerinde 77 ilde olmak üzere 196 bin 252 yetiştiricimize 481 milyon TL anaç koyun keçi desteği ödemesi gerçekleştirildi. Bu ödemelerden binde 1’i il birliklerine, binde 1’i de merkez birliğine olmak üzere binde 2’lik bir kesinti yapılarak, kalan kısmı yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırıldı.Bu ödemeler daha önceki dönemlerde birliklerin hesabına aktarılıp, kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısım birlikler tarafından yetiştiricilerin hesabına aktarılmaktaydı. Fakat son ödemelerle, desteklemeler artık doğrudan yetiştiricilerin hesaplarına aktarılmaktadır.
Birliklere binde 2 ödeme
Yetiştiricilerin hesaplarına aktarılan bu destek ödemelerinin, yetiştiricilerin hakkı olduğunu hatırlatan Çelik: “Birliklere ise mevzuatta belirtilen binde 2 tutarındaki payları olan 960 bin TL hesaplarına yatırıldı.Bu yeni uygulamadaki amacımız, bu işi meslek haline getirmiş yöneticileri değil, üretimi ve üreticiyi desteklemektir. Bundan sonra yetiştiricilerimiz, ne kadar destekleme aldığını hesabında görecek ve bilecektir. Yetiştiricilerimizin birliklere herhangi bir ilave ödeme yapmalarına gerek yoktur.” bilgisini verdi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler