Çiğ süt fiyatı açıklandı

·

30 Temmuz 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiğ süt fiyatı açıklandı

30 Temmuz 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Ekim’e kadar uygulanacak çiğ süt referans fiyatı nihayet açıklandı.Temmuz ayı başında Ankara’da bir araya gelen sanayicilerle üretici temsilcileri anlaşamadıkları için fiyat belirlenememişti. Süt sanayicileri fiyatın artırılmamasını hatta düşürülmesini isterken, üreticiler yüksek girdi maliyetleri nedeniyle artış talep etti. Anlaşma olmayınca sanayiciler masadan kalktı ve fiyat belirlenemedi.
Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu bu hafta toplanarak 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak çiğ süt referans fiyatını belirledi. Konsey’in internet sayfasından da duyurulan çiğ sütün referans fiyatı, 30 Eylül 2015’e kadar litre başına 1 lira 15 kuruş oldu.
Böylece 1 Temmuz 2014 tarihinde belirlenen fiyat 30 Eylül 2015’e kadar sabit kalacak.
Çiğ süt üreticileri, yem başta olmak üzere bir çok girdi fiyatının arttığını, çiğ süt fiyatının 14 ay sabit kalmasının büyük zarara yol açacağını ve bir çok üreticinin sektörden çekilmesine neden olacağını iddia ediyor. Çiğ süt fiyatı artmazken marketteki kutu sütün ve süt ürünleri fiyatının artması nedeniyle üretici ucuza süt satarken tüketici pahallıya tüketmiş olacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler