Şeker Piliç’i Banvit almak istiyor

·

29 Ocak 2013

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Şeker Piliç’i Banvit almak istiyor

29 Ocak 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Beyaz et sektörünün en önemli üreticilerinden şeker Piliç’e Torunlar A.Ş.den sonra Banvit’te talip oldu.
Bandırma’da faaliyet gösteren ancak yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üretimini ve ürün satışını durdurma kararı alan Şeker Piliç’e, Bandırma’da faaliyet gösteren bir başka beyaz et üreticisi Banvit talip oldu.
Şeker Piliç’e talip olduklarını DÜNYA’ya açıklayan Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, Şeker Piliç’in beyaz et sektörü ve Bandırma için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Görener: “Banvit olarak Şeker Piliç’e talibiz. Burada 2 bine yakın kişi çalışıyor. Bandırma için çok önemli bir tesis. Bu tesisin kapanması, üretim yapmaması hem sektör hem Bandırma için büyük kayıp olur. Bu nedenle Banvit olarak bu tesisin faaliyetini sürdürmesi için talip olduk.Anlaşabilirsek almak istiyoruz.” dedi.
Saatte 20 bin adet piliç işleme, ileri işlem tesisleri ise yıllık 21 bin ton kapasiteye sahip Şeker Piliç, damızlık ve sofralık yumurta üretiminden, yem üretimine; civciv üretiminden piliç etine kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Şirkette 2 bine yakın personel çalışırken, 400’e yakın yetiştirici ile sözleşmeli üretim yapılıyor.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler