Hayvancılıkta hibe başvurularına 1 ay erteleme..

·

29 Mart 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Hayvancılıkta hibe başvurularına 1 ay erteleme..

29 Mart 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde uyguladığı Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Hibe Desteği Programı projelerinde yatırımcılara 1 ay ek süre tanıdı. Buna göre daha önce Mart ayı sonuna kadar kabul edileceği açıklanan hibe projeleri için başvuru süresi 1 ay ertelendi. Hayvancılık hibe desteğinden yararlanmak için başvuracak yatırımcıların projeleri 30 Nisan 2015 tarihine kadar kabul edilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim Özcan imzası ile, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine gönderilen erteleme yazısında şu bilgilere yer verildi:
“Bakanlığımızca uygulanmakta olan; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya
Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının
Desteklenmesine İlişkin 2014/6359 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda, Uygulama
Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2015/4) 30 Ocak 2015 tarih ve 29252 sayılı Resmi Gazete’de
yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ hükümleri çerçevesinde hazırlanan Proje Uygulama
Rehberi ise Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanmıştır.
Ayrıca;
1-2015 yılı için damızlık boğa başvurularının alınmamasına,
2-Damızlık koç taleplerinde, Akkaraman, Morkaraman ve Merinos ırkı koçların TİGEM(Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) tarafından yeni başvuruları karşılanma imkânı bulunmadığından, bu ırklar dışında kalan ve Bakanlığımızca belirlenmiş tüm koyun keçi ırklarının, TİGEM ve halk elinde ıslah projesi kapsamında yetiştirilen koç ve teke sayıları dikkate alınarak yatırımcı talep ve başvurularının 30 Nisan 2015 tarihine kadar alınmasına,
3-Yeni ahır-ağıl yapımı ile tadilat projelerinin de 30 Nisan 2015tarihine kadar kabul
edilerek çalışmaların yürütülmesi hususlarında gereğini rica ederim.”

Hibe desteği 35 ilde uygulanıyor
Bakanlığın proje başvuru süresini 1 ay ertelediği hibe desteğinden 35 il yararlanıyor. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki bu 35 ilde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yatırımlarına yeni inşaat ve tadilat için yüzde 50,damızlık boğa,koç ve teke alımı için ise yüzde 80 hibe desteği sağlanıyor. Bu destek 2018 yılına kadar uygulanacak.
Hibe desteğinden yararlanacak iller:Ağrı,Ardahan,Bingöl,Bitlis,Erzincan,Elazığ, Erzurum,Hakkari, Iğdır, Kars,Malatya,Muş,Tunceli,Van, Adıyaman,Batman, Diyarbakır, Gaziantep,Kilis, Mardin,Siirt,Şanlıurfa, Şırnak, Konya,Karaman,Niğde,Aksaray, Samsun, Ordu, Giresun,Trabzon,Rize,Artvin,Bayburt ve Gümüşhane.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler