Mazot ve gübre desteği ne kadar artacak?

·

19 Ocak 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Mazot ve gübre desteği ne kadar artacak?

19 Ocak 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Tekirdağ’da tarımsal desteklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Pirinçte KDV indirimi, gübre ve mazot desteği, ayçiçeği,soya,kanola ve aspir desteği ile ilgili Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:
AKP Tekirdağ İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Davutoğlu,2015 yılı için gübre desteğininm yüzde 10, mazot desteğinin yüzde 5 artırılacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun verdiği bu bilgi doğrultusunda ektikleri ürün türüne göre değişmekle birlikte mazot desteğinde geçen yıla göre dekar başına 15 ile 30 kuruş arasında, gübre desteğinde ise 43 kuruş ile 75 kuruş arasında artış olması bekleniyor.
Soya, kanola ve aspirde sözleşmeli üretim yapan çiftçilere dekar başına verilen 10 liralık alan bazlı desteğin 15 liraya çıkarılacağını anlatan Davutoplu, ayçiçeğini de bu kapsama alacaklarını vurguladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, pirinçte yüzde 8 olan Katma Değer Vergisi(KDV)’nin yüzde 1’e indirileceğini bildirdi.. Davutoğlu, sanayi ve ihracata yönelik yeni çeşitlerle meyve bahçesi kuran çiftçilere fidan desteğinin yüzde 50 artırılacağını ayrıca iyi tarım uygulamaları çerçevesinde ıtri, tıbbi bitki üretimi yapanlara dönüm başına 100 lira destek verileceğini,Tekirdağ’ın bu yıl Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Projesi(ÇATAK) kapsamına alınacağını sözlerine ekledi.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler