Hayvancılıkta 35 ile yüzde 80 hibe desteği verilecek

Tarım Haberleri

·

03 Haziran 2014

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Hayvancılıkta 35 ile yüzde 80 hibe desteği verilecek

03 Haziran 2014

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki 35 ilde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 ile 80 oranında hibe desteği verilecek.
Bakanlar Kurulu’nun 4 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre, 35 ilde büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç,en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ve kapasitelere uygun damızlık erkek materyal (boğa,koç,teke) alımına hibe desteği verilecek.Karara göre, yeni inşaat ve tadilat için yüzde 50,damızlık boğa,koç ve teke alımı için ise yüzde 80 hibe desteği sağlanacak. Hibe desteği 2014-2018 döneminde uygulanacak.
Hibe desteğinden kimler nasıl yararlanacak?
Karar kapsamında, gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmeler uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacak ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırı Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılacak uygulama tebliğinde belirlenecek. Yatırım tutarının üst sınırını aşan kısmı ayni katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak. Her bir proje sahibi sadece bir proje için hibe desteğinden yararlanabilecek.
Uygulanacak hibe desteğinden projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süre içinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanacak.
Destekten yararlanamayacaklar
Hibe desteğinden kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları yararlanamayacak.
Bu karar kapsamındaki destek unsurlarından yararlanan yatırımcılar,diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanamazlar.Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bu karar kapsamındaki aynı destek konularından yararlanan veya yararlanacak yatırımcılar bu kapsamda Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvuramayacak.

Hibe desteğinden yararlanacak iller şunlar:
Doğu Anadolu Projesi(DAP): Ağrı,Ardahan,Bingöl,Bitlis,Erzincan,Elazığ, Erzurum,Hakkari, Iğdır, Kars,Malatya,Muş,Tunceli ve Van.
Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP): Adıyaman,Batman,Diyarbakır,Gaziantep,Kilis, Mardin,Siirt,Şanlıurfa ve Şırnak.
Konya Ovası Projesi(KOP): Konya,Karaman,Niğde ve Aksaray
Doğu Karadeniz Projesi(DOKAP): Samsun,Ordu,Giresun,Trabzon,Rize,Artvin,Bayburt ve Gümüşhane.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

  1. emre 13 Ağustos 2017 - 16:17 - Yanıtla

    2 senedir i part ı beklıyoz ne zaman beli olur

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler