Tarım kredilerine 1 yıl erteleme…

·

23 Ağustos 2013

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tarım kredilerine 1 yıl erteleme…

23 Ağustos 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Bakanlar Kurulu bu yıl afet mağduru çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’den kullandıkları düşük faizli tarım kredilerini bir yıl süreyle erteledi. Ertelemeye ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayınlandı.
Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre, 1 Ocak 2013 tarihinden kararnamenin yayınlandığı 23 Ağustos 2013 tarihine kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın,aşırı sıcak zararı,samyeli,çığ,heyelan,taban suyu yükselmesi,sel-su baskını,fırtına,aşırı yağış,aşırı kar yağışı,dolu,don,kuraklık,yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri,ürünleri,hayvan varlıkları,tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemni’ne(ÇKS) kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçları 1 yıl süreyle erteleniyor.
Çiftçilerin ertelemeden yararlanmaları için yukarıda sayılan afetler nedeniyle ürünlerinin,seralarının veya hayvan varlıklarının en az yüzde 30 zarar gördükleri oluşturulacak İl Hasar Komisyonu tarafından belirlenmesi gerekiyor.
Kredi borcu 1 yıl ertelenen çiftçiye bu erteleme süresince yüzde 5 faiz uygulanacak. Yani alınan kredi sıfır faizli ise 1 yıllık erteleme için çiftçiden yüzde 5 faiz alınacak.
Kredi erteleme talebinde bulunacak çiftçilerin bu kararın yayınlandığı 23 Ağustos’tan itibaren 1 ay içerisinde Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatifi’ne yazılı başvurmaları gerekiyor.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler