Rusya’dan et ithalatı için engel kalmadı

·

11 Aralık 2018

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Rusya’dan et ithalatı için engel kalmadı

11 Aralık 2018

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Rusya’dan et ithalatı için engel kalmadı

Türkiye depolarındaki ithal ete ihracat pazarı ararken, Rusya’dan et ithalatının önünü açtı. Rusya’dan kırmızı et ithalat için veterinerlik sertifikası düzenlenmesi ile bu ülkeden ithalat için hiç bir engel kalmadı.

Türkiye, Et ve Süt Kurumu depolarında 20 bin ton karkas et ve Şubat 2019’a kadar Et ve Süt Kurumu’na başvurusu yapılmış kesilmesi beklenen 300 bin baş canlı hayvanı ihraç etmek için pazar ararken Rusya Federasyonu’ndan kırmızı et ithalatı için veterinerlik sertifikasını onayladı. Yakında Rusya’dan et ithalatı başlayabilir.

Rusya açıkladı

Rus Haber Ajansı Sputnik’in duyurduğuna göre; Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye’nin Rusya’dan sığır eti ithalatıyla ilgili veterinerlik sertifikasını onayladığını açıkladı.

Rosselhoznadzor’un açıklamasında; “Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Rosselhoznadzor’a Rusya’dan Türkiye’ye sığır eti ithalatına ilişkin veterinerlik sertifikasını onaylandığını bildirdi” bilgisine yer verildi.

Putin İstanbul’a et yemeye gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin buluşmalarında ilk kez 2016 yılında Rusya’dan et ithalatı gündeme geldi. Daha sonraki görüşmelerde iki liderin yaptığı açıklamalardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’i İstanbul’da restoranda yemek yemeğe davet ettiği ortaya çıktı. Putin daveti kabul ettiğini ancak yemekte Rus eti olması konusunda anlaştıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı bu konuyu en kısa sürede halledeceklerini söyledi. İthalat önünde hiç bir engel kalmadığı için Rusya’dan et ithal edilirse Putin İstanbul’a et yemeye gelebilir.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler