Tarım Bakanlığının yeni bürokratları; kim nereden geldi?

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tarım Bakanlığının yeni bürokratları; kim nereden geldi?

Güncelleme: Şub 25, 2024

Tarım Bakanlığının yeni bürokratları; kim nereden geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 19 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararnamelerle Tarım ve Orman Bakanlığı’nda 10 genel müdür görevden alınırken, 22 yeni atama yapıldı. Göreve yeni başlayan bürokratlar Tarım ve Orman Bakanlığı politikalarını uygulayacaklar.

Bürokratlardan büyük bölümü bakanlık bünyesinden atanırken bazıları dışarıdan atandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni bürokratları ve daha önceki görevleri şöyle:

Ahmet Güldal(Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı): Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olması beklenen Ahmet Güldal, uzun yıllar İzmir Tarım İl Müdürlüğü yaptı. Bakan Bekir Pakdemirli’nin de İzmir’den olması nedeniyle “hem bakan,hem de yardımcısı İzmir’den olmaz” denilerek bakan yardımcısı yapılmadı. Erzincan Ziraat Meslek Lisesi’nden sonra 1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. 2000-2009 yıllarında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü , Ağustos 2009- Kasım 2017 tarihleri arasında ise İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 24 Kasım 2017 tarihinde Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Malatya İl Müdürlüğü döneminden bu yana tanıdığımız Ahmet Güldal, tarım konusunda duyarlı,sektörle diyalog kuran ve sorun çözen bir yapıya sahip.

Fuat Fikret Aktaş(Bitkisel Üretim Genel Müdürü): Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Aktaş, Siirt Pervari ve Eruh İlçe Müdürlüğü yaptı.Kırşehir’de veteriner hekim olarak görev yaptı. 1997 yılında Aydın’ a İl Müdürü olarak atandı. daha sonra Van İl Müdürlüğü, 2000-2002 yılları arasında ise Aydın Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2007 yılından itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında görev yapmakta iken 2016 yılında, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak tekrar atandı. Bu görevden Ankara’ya Bitkisel Üretim Genel Müdürü olarak atandı

Ayşe Ayşin Işıkgece (Tarım İşletmeleri Genel Müdürü): Özel sektörden bu göreve atanan Ayşe Ayşin Işıkgece, Metro Mağazaları Gıda Satın Alma Grup Müdürlüğü ve Carrefour Sa Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Zekeriya Erdurmuş (Hayvancılık Genel Müdürü): Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaparken kısa bir süre önce, İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atandı. Zekeriya Erdurmuş İzmir’den Ankara’ya Hayvancılık genel Müdürlüğü görevine geldi.

Mustafa Altuğ Atalay (Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü):Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcılığından genel müdürlüğe atandı.

Hasan Özlü (Tarım Reformu Genel Müdürü): Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Hasan Özlü uzun yıllar Devlet Su İşleri’nde görev yaptı. 5. Dünya Su Forumu Koordinatörlüğü yapan Özlü, 16 Mart 2017 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. Müsteşar yardımcılığından bu göreve atandı.

Mevlüt Aydın(Devlet Su İşleri Genel Müdürü): Devlet Su İşleri genel Müdür Yardımcılığından bu göreve atandı.

Volkan Mutlu Coşkun (Meteoroloji Genel Müdürü): İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliğinden mezun olan Coşkun Devlet Su işleri’nde çeşitli birimlerde çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. Bakanlık müsteşar yardımcılığı görevinden Meteoroloji genel Müdürlüğü görevine atandı.

Bilal Dikmen(Su Yönetimi Genel Müdürü): Genel Müdür Yardımcılığından bu göreve atandı.

Ahmet İpek(Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü): Genel Müdür Yardımcısı iken bu göreve atandı.

Yusuf Kandazoğlu (Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü): Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından bu göreve getirildi.

Osman Uzun (Et ve Süt Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı): Aynı görevi vekaleten yürütürken, ataması yapıldı.

Özkan Kayacan(Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü): Çumra Ziraat Meslek Lisesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde mezun oldu. Batman,Tokat, Sivas ve Antalya’da tarım il müdürlüklerinde görev yaptı. 2012 yılından bu yana Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak görev yaparken bu göreve atandı..

Aylin Çağlayan Özcan (Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü): Orta Doğu Teknik üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1992-2006 yılları arasında Devlet Su İşleri’nde çalıştı. Avrupa Birliği Bakanlığı’nda görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı görevinden Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

Süleyman Değerli( Rehberlik ve Teftiş Başkanı): Orman ve Su işleri Bakanlığı İç Denetim Başkanlığı’nda İç Denetçi görevinden Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na atandı.

Oruç Baba İnan(Strateji Geliştirme Başkanı): 2000 yılı ÖSS Türkiye birincisi olan İnan, Boğaziçi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Oruç Baba İnan, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AKP Konya Milletvekili Aday Adayı oldu.

Ahmet Kavak(Tütün ve Alkol Dairesi Başkanı): Bu görevi vekaleten sürdürüyordu,asil olarak ataması yapıldı.

Mehmet Hasdemir (Şeker Dairesi Başkanı): Şeker İzleme Denetim ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaparken Şeker Dairesi başkanı oldu.

İdari atamalar
Dursun Kelkit, 1.Hukuk Müşavirliğine, İsa Sertkaya, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına, Ecmel Ercan, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına, Selçuk Kavasoğlu,Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atandı.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

En Son Yayınlanan Makaleler