Çiğ süt ve buzağı desteklemeleri ödeniyor

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiğ süt ve buzağı desteklemeleri ödeniyor

06 Ekim 2017

·

Tarım Dünyası

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Şub 22, 2024

Çiğ süt ve buzağı desteklemeleri ödeniyor

Çiftçinin aylardır beklediği çiğ süt destekleme primleri nihayet ödeniyor. Bugünden (6 Ekim 2017) başlayarak 13 Ekim’e kadar 55 ilde 2017 yılı ilk 6 aylık çiğ süt desteklemeleri çiftçilere ödenecek.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre;2017 Yılı ilk altı aylık (Ocak-Haziran ayları dönemi) çiğ süt desteklemesi kapsamında 55 İl’in destekleme hak edişleri 6 ve 13 Ekim 2017 tarihlerinde ödenecek. Açıklamada şöyle deniliyor:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2017 yılı ilk 6 ay süt teşvik prim fiyatları açıklanmış olup; ödeme çerçevesinde TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 ile biten yetiştiricilerin çiğ süt desteklemeleri 6 Ekim 2017 tarihi (Cuma günü) itibariyle, TC kimlik numarasının son hanesi 4, 6 ve 8 ile biten yetiştiricilerin çiğ süt desteklemeleri 13 Ekim 2017 tarihi (Cuma günü) itibariyle ödenecektir.

Ne kadar destek verilecek?

Sıcak toplanan çiğ inek sütü için litre başına 2 kuruş, soğutulmuş inek sütü için litre başına 4 kuruş, Damızlık Birliği,Üretici Birliği veya Kooperatif üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütü için litre başına 8 kuruş destekleme primi ödenecek.

Destekleme ödemesi yapılacak iller

ADANA,ADIYAMAN,AFYONKARAHİSAR,AĞRI,AMASYA,ANKARA,ANTALYA, ARDAHAN,AYDIN,BATMAN,BAYBURT,BİLECİK,BİNGÖL,BOLU,BURDUR,BURSA,ÇANAKKALE,DENİZLİ,DİYARBAKIR,DÜZCE,EDİRNE,ELAZIĞ,ERZİNCAN, ERZURUM,ESKİŞEHİR,GİRESUN,GÜMÜŞHANE,HATAY,İSTANBUL,İZMİR, KAHRAMANMARAŞ,KARABÜK,KARS,KAYSERİ,KIRIKKALE,KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KÜTAHYA,MALATYA,MANİSA,MERSİN,MUĞLA,MUŞ,NEVŞEHİR, ORDU, OSMANİYE,SİVAS,ŞIRNAK,TEKİRDAĞ,TOKAT,TRABZON,UŞAK,YALOVA, YOZGAT, ZONGULDAK

Diğer illerde ne zaman ödenecek?

Süt destekleme listeleri üzerinde devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 21 ilde işlemler tamamlanmadığı için şimdilik bu illerde destekleme primi ödenmeyecek. Soruşturma tamamlandıkça bu illerde de desteklemeler ödenecek. Damızlık Birliği açıklamasında 5 İl’de desteklemeye başvuru olmadığı ifade ediliyor.

Buzağı desteği 9 Ekim’de ödenecek

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılı buzağı desteklemeleri 3. Hak edişlerinin ödemesi 9 Ekim 2017 tarihi Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

  1. cengomucan 1 Kasım 2018 - 22:29 - Yanıtla

    2017 yılı buzağı desteklemelerinin 3.hak edilişleri desteklemeleri hala yatmadı 9 ekimde ödeneceği söylenen ödemeleri tam olarak ne zaman yapılacak .

  2. şevket 23 Kasım 2018 - 20:07 - Yanıtla

    bu para lar busene yat mayıcı gibi görünüyo

Destekleme, Hibe ve Krediler,Hayvancılık: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler