Tarım ve balıkçılığa yüzde 50 hibe desteği

·

08 Eylül 2017

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tarım ve balıkçılığa yüzde 50 hibe desteği

08 Eylül 2017

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Tarım ve balıkçılığa yüzde 50 hibe desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi amacıyla Türkiye ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa finanse ettiği Kırsal Kalkınma Hibe Destek Programı IPARD kapsamında 42 ilde tarım ve balıkçılıkta işleme ve pazarlama yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. Destek için başvurular 6 Eylül’de başladı ve 28 Eylül’de sona erecek.
Gıda,tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)’ndan yapılan açıklamaya göre, “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında 42 ilde yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. Destekten yararlanmak isteyenlerin başvuruları 28 Eylül 2017 günü saat 18.00’e kadar kabul edilecek.

Desteklenecek yatırımlar
IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından daha önce yayınlanan “İkinci Başvuru Çağrı İlanı”na göre, hibe desteğinin toplam bütçesi 122 milyon 177 bin Avro. Başvurusu kabul edilen ve sözleşme imzalanacak yatırımcılara yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak. Hibe desteğinden yararlandırılacak 5 yatırım konusu ise şöyle belirlendi:süt ve süt ürünleri,kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleri, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması.

Destek verilecek iller
Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller şöyle belirlendi: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat.

Nereye başvurulacak?
Başvurular 6 Eylül 2017 itibariyle başladı. Yatırımın uygulanacağı ilde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüklerine başvuru yapılabilir. Başvuruların son teslim tarihi 28 Eylül 2017 saat 18:00 olarak belirlendi. Ayrıca Online Proje Başvuru Sistemi 26 Eylül 2017 günü saat 21:00’e kadar açık olacak. Buradan da başvurular kabul edilecek.

Desteklenecek yatırımlar
— Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
— Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
— Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
— Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
— Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

 

 

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler