TMO, randevu ile fındık alımına başlıyor

·

24 Nisan 2017

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

TMO, randevu ile fındık alımına başlıyor

24 Nisan 2017

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

TMO, randevu ile fındık alımına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) fındık alımına bugün başlıyor. Üreticilerin Ofis’e fındık satabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor.
Ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi randevu ile fındık alacağı için çiftçilerin randevu almaları gerekiyor. Ofis, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre 1 tona kadar fındığı olanlar 1 randevu, 1 tondan fazla olanlar ise 3 randevu alabilecekler.
Taban fiyat 10 lira
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in verdiği bilgiye göre;Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 24 Nisan Pazartesi günü itibariyle Giresun kalite kabuklu fındığın kilogramını 10 lira 50 kuruştan, Levant kalite fındığın kilosunu ise 10 liradan alacak. Bu fiyat taban fiyat olacak. Bu fiyatın altında fındık satışına izin verilmeyecek.
TMO Genel Müdürü Giresun’da
Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu,fındık alımı öncesinde üretim bölgesine giderek piyasadaki durumu yerinde inceledi. Giresun’a giden İsmail Kemaloğlu,Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan ve FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar,Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın ile görüşerek fındık piyasası hakkında detaylı bilgiler aldı.Sektör temsilcileri fındıkta yaşanan istikrarsızlık ve tekelleşmenin piyasalarda oluşturduğu olumsuzlukları dile getirdikleri ve TMO’nun piyasaya girmesini olumlu bulduklarını ifade etti.
Kemaloğlu 10 yıl önce de fındık aldı
Toprak Mahsulleri Ofisi ilk kez 2006 yılında fındık alımı yaptı. O yıllarda Ofis’in başında ise bugün olduğu gibi İsmail Kemaloğlu vardı.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler