Rusya, domates yasağını kaldırmadı

·

10 Mart 2017

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Rusya, domates yasağını kaldırmadı

10 Mart 2017

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Rusya, domates yasağını kaldırmadı

Bugün medyada yer alan “Rusya, tarım ürünleri yasağını kaldırdı” haberi gerçeği tam olarak yansıtmıyor. Haberlerde Rusya’nın yaş meyve ve sebzede domates dahil tüm ürünlerde yasağı kaldırdığı bilgisine yer veriliyor. Oysa domates ve yaş üzümde yasak sürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinden önce Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev telefonla görüştü. Medvedev bu görüşmede Türkiye’den Rusya’ya bazı tarım ürünlerinin ihracatına olanak veren kararnameyi imzaladığını söyledi. Medya kuruluşları kararnameyi görmeden tüm ürünlerde yasağın kaldırıldığını yazdı.
İzin verilen 4 ürün
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in imzaladığı kararnameye göre, Türkiye’den taze veya dondurulmuş soğan karnabahar,brokoli ve karanfil çiçeğinin ithalatına izin verildi. En büyük ihraç kalemi olan domateste ve yaş üzümde ise yasak devam ediyor.
Rusya Federasyonu, geçtiğimiz Ekim ayında, portakal, (taze veya kuru), mandarin; klemantin, vilking ve benzeri turunçgil melezleri (taze veya kuru), kayısı (taze),şeftali (nektarin dahil) (taze), erik ve çakal eriği (taze) ihracatına yönelik yasağı kaldırmıştı.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler