Çiftçinin borcu tarım desteğinden tahsil edilecek

·

22 Şubat 2017

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiftçinin borcu tarım desteğinden tahsil edilecek

22 Şubat 2017

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Çiftçinin borcu tarım desteğinden tahsil edilecek

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 22 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Tebliğine göre, 6 ilde elektrik borcu olan çiftçilere bu borç ödeninceye kadar tarımsal destek ödenmeyecek. Destek ödemesi yapılmayacak iller şunlar: Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak.
Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2017 Yılında Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Uygulama Tebliği’ne göre bu 6 ilde tarımsal destekleme ödemesi şöyle olacak:
1- Enerji dağıtım şirketi, tarımsal sulamada elektrik kullanan ve alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını Ziraat Bankası’na iletecek.
2- Gıda,tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası’na iletilen tarımsal destekleme ödemesine esas icmallerdeki çiftçilere veya tüzel kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile Şirket tarafından Bankaya iletilen elektrik borcu bulunan tüketicilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarasının eşleşmesi halinde, destekleme bedeli blokeli hale gelir ve Banka bu bedelleri çiftçiye ödemez.
3- Bloke konulmuş fark ödemesi desteklerine konu ürünlerde çiftçinin alacağı bitkisel üretim destekleme hak edişinin çiftçiye ödenebilmesi için, elektrik dağıtım şirketinin borcun ödendiğini Ziraat Bankası’na bildirmesi gerekir. Bu bildirim yapıldıktan sonra destekleme alacağı hak sahibine ödenir.
4-Çiftçinin, Ziraat Bankası’na başvurarak, elektrik dağıtım şirketinin bildirdiği borcun şirket hesabına aktarılmasını talep etmesi halinde; usulüne uygun düzenlenmiş muvafakatnameye göre çiftçinin hak ettiği destekleme tutarından, elektrik şirketinin borcu ödendikten sonra kalan kısmı çiftçiye ödenecek.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler