Et ve Süt Kurumu'ndan süt tozu ihalesi

·

17 Temmuz 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Et ve Süt Kurumu'ndan süt tozu ihalesi

17 Temmuz 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Et ve Süt Kurumu’ndan süt tozu ihalesi

İthal kırmızı etle piyasaya müdahale eden Et ve Süt Kurumu, bu kez süt tozu ihalesi açtı. Geçen ay 3 bin 213 ton yağsız süt tozunu ihale ile satan Et ve Süt Kurumu bu kez 4 bin 558 ton süt tozunu yine ihale ile satışa çıkardı.
Üretici örgütleri aracılığıyla piyasadan arz fazlası sütü toplayarak süt tozuna dönüştüren Et ve Süt Kurumu, bu süt tozunu ihracatçı firmalara satıyor.
Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan duyuruya göre; Denizli’de 2 bin 63 ton, Mersin’de 393 ton, Balıkesir’ de 1012 ton Konya’da 1090 ton olmak üzere toplamda 4 bin 558 ton yağsız süt tozu ihale ile satılacak. İhale için son teklif verme tarihi 4 Ağustos 2016 Saat 10.30 olarak belirtildi.
Satış koşulları
Et ve Süt Kurumu’nun satışa çıkardığı 4 bin 558 ton yağsız süt tozu teklif toplama yöntemi ile satılacak. Teklif edilecek mal bedeli tutarının en az yüzde 3’ü kadar geçici teminat verilmesi gerekiyor. Toplam 9 kısımdan oluşan yağsız süt tozlarının tamamına teklif verileceği gibi kısmi teklif de verilebilecek. Süt tozu için en yüksek teklifler belirlendikten ve kayda alındıktan sonra satış sona erecek. Teklif edilen fiyatın firma üzerinde kalması halinde, mal bedeli firmaya yapılan tebligatın Firma tarafından alınmasından sonra 10 gün içerisinde banka hesap numaralarına yatırılacak.Talep edilen ürünün bedeli yatırılmasına rağmen 10 iş günü içerisinde ürün çekilmez ise Kurumca depolama hizmeti için kilogram başına yapılan masraf alıcıya yansıtılacak. Alıcı yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde geçici teminatı irat kaydedilecek. Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2016/6 Resmi Gazete Tarihi 01/02/2016 Sayı: 29611) kapsamında, yağsız süt tozlarının satışı ihracatçı firmalara gerçekleştirilecek. Süt tozunu alıp ihraç eden firmalara ton başına 4 bin 500 lira destek sağlanıyor.
Ürün özellikleri
Et ve Süt Kurumu markası ile üretilen yağsız süt tozunun ilgili yönetmelik ve tebliğlere uygun olarak ambalajlanarak etiketlendiği belirtilen duyuruda şu bilgilere yer verildi: “Yağsız süt tozları, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğine uygun 25 kilogramlık içte polietilen torba dışta 3 katlı Kraft poşetler halinde ambalajlanmıştır. Ambalajlar paletli olarak muhafaza edilmektedir. Firma talep etmesi halinde satışı yapılacak yağsız süt tozuna ait analiz raporlarının verilebileceği gibi yağsız süt tozu torbalarının bütünlüğü bozulmamak kaydıyla numune de alabilecektir.Mal bedeli teslimattan önce kombina veznesine veya Kombinanın belirttiği hesap numarasına yatırılacaktır. Satış ve teslimat Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.Yağsız süt tozunun yükleme işlemi bittikten sonra satış gerçekleşmiş sayılır. Satış gerçekleştikten sonra ürünün kalitesine itiraz edilemeyecek ve hak talep edilemeyecek.”

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler