Tarımda Rus ambargosunun kalkması için başvuru yok

·

14 Temmuz 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tarımda Rus ambargosunun kalkması için başvuru yok

14 Temmuz 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Tarımda Rus ambargosunun kalkması için başvuru yok

Turizmde,inşaat sektöründe ve diğer bir çok alanda Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ambargosunun kalkması için girişimlerde bulunulurken, tarım ürünlerinde uygulanan ambargonun kalkması için Türkiye’nin henüz başvuru yapmadığı ortaya çıktı.
Rusya Federasyonu Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türk tarım ürünlerinde uygulanan Rusya’ya giriş yasağının hızlı bir şekilde kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Tkaçev, ambargonun kaldırılması için Türkiye’nin başvurusu olmadığını iddia etti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitri Medvedev ve Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev Türkiye’ye yönelik ambargoyu ele aldı.Sputnik Ajansı ve turkrus.com’un haberine göre, Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev,Türk tarım ürünlerine yönelik ambargo ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:” “Rusya gıda pazarını çok çabuk şekilde Türk ürünlerine açmayı düşünmüyoruz. Yakın gelecekte böyle bir karar olmayacak. Bu konuda aceleci olamayız. Çünkü onlarca, yüzlerce  tarım üreticisi devletin verdiği  sinyali aldı, hedefi benimsedi: Rusya sebze pazarını kendi ürettiğimiz ürünlerle doyuracağız.”
Kendi domatesini üretecek
Sebze pazarını Türk ürünleri olmaksızın doldurmayı hedeflediklerini belirten Tkaçev: “Ülkemizin dört bir yanında üretilen Rus domatesine, salatalığına yatırım yapıyoruz” dedi.
Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev,Türk tarafının henüz tarım ürünlerinde ambargonun kaldırılması konusunu görüşmek üzere başvuruda bulunmadığını ileri sürdü.
İlk heyette Tarım Bakanlığı yok
İki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesinden sonra Rusya Federasyonu makamlarının daveti üzerine,Türkiye’den giden heyette Gıda,tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan kimsenin olmaması Rus Bakan’ın iddiasını doğrular nitelikte. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye ile Rusya arasında turizm alanındaki işbirliği ve ilişkilerin ele alınması amacıyla Dışişleri Bakanlığı başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra sektör temsilcilerinin de yer aldığı heyet 14 Temmuz’da Moskova’da Rus muhataplarıyla toplantı gerçekleştirdi. Rusya ile yaşanan kriz döneminde de turizm,inşaat ve diğer sektörlere yönelik önlemler paketi açıklanırken tarım sektörü yine yok sayılmıştı.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler