Genç çiftçi hibe desteği sonuçları

·

27 Haziran 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Genç çiftçi hibe desteği sonuçları

27 Haziran 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Genç çiftçi hibe desteği sonuçları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı genç çiftçi hibe desteği sonuçlarını açıkladı. Her ilin sonuçları asil ve yedek liste olarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin internet sayfasında yayınlanmaya başlandı. Sonuçları ilk açıklayan ve internet sayfasına koyan illerden birisi İzmir oldu.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü açıklamasına göre, İzmir’de projesi kabul edilen 179 genç girişimcinin adı asil listede yer aldı.
Genç girişimci hibe kredisi için başvuranlar sonuçları www.gencciftci.tarim.gov.tr internet adresine girerek TC. Kimlik Numarasını ve şifresini girerek kendisine hibe desteği çıkıp çıkmadığını öğrenebilecek.
Dikkat! Uygulama takvimi değişti
Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek projelere ilişkin listeler  27 Haziran’dan başlamak üzere 1 Temmuz’a kadar askıda kalacak.Asil listede olan genç çiftçiler ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalanacak”
Sözleşme imzalandıktan sonra 16 Temmuz’dan 16 Ekim’e kadar işin tamamlanması gerekiyor.
Yedekte olanlar ne yapacak?
Yedek listelerden sözleşme imzalamaya hak kazanan genç çiftçiler için her yeni ek liste 5 iş günü ilan edildikten sonra taraflar arasında 5 iş günü içerisinde sözleşme imzalanacaktır.
Yedek listelerden hak sahibi olan genç çiftçiler ile en son 23 Eylül 2016 tarihinde sözleşme imzalanacak.
Hibe ne zaman ödenecek
Hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçi, sözleşme süresinin bitmesini beklemeden gerçekleşmeyi bitirdiği andan itibaren hibe ödeme talebinde bulunabilir. Yürütme birimleri ödeme talebini aldığı andan itibaren gerekli çalışmaları süresi dahilinde yaparak ödeme icmallerini her ay Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne gönderecek.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler