Hükümet, ekonomik kurullarda tarımı yok saydı

Tarım Haberleri

·

27 Mayıs 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Hükümet, ekonomik kurullarda tarımı yok saydı

27 Mayıs 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Hükümet, ekonomik kurullarda tarımı yok saydı

Başbakanlık Genelgesi ile kurul ve komisyonlarda görev alacak hükümet üyeleri belirlendi. Ekonomik konularda politikaların belirlenmesi ve karar alınması konusunda en önemli ekonomik kurullarda Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yer verilmeyerek tarım sektörü adeta yok sayıldı.
Yüksek Planlama Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda yer verilmeyen tarım Bakanlığı sadece Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nda temsil edilecek.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Yüksek Planlama Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakam, Eneği ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yer alırken. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı yer almadı.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda yok
Yüksek Planlama Kurulu’nda olduğu gibi ekonomi açısından çok önemli bir kurul olan Ekonomi koordinasyon Kurulu’nda da Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı yok.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim,
Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma. Bakanı, Maliye Bakanı var. Ama ekonominin temel sektörlerinden tarım yok.
Bölgesel gelişmede var
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sadece Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nda yer alıyor. Binali Yıldırım başkanlığındaki kurulda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Kalkınma Bakam, Kültür ve Turizm Bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yer alıyor.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler