2016 tarım destekleri açıklanıyor

Tarım Haberleri

·

01 Nisan 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

2016 tarım destekleri açıklanıyor

01 Nisan 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Tarım destekleri İzmir’de açıklanacak.Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in 2016 yılı tarım desteklerini İzmir’de açıklaması bekleniyor.
Yarın (2 Nisan) İzmir’de yapılacak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı’nda Bakan Faruk Çelik’in açıklaması beklenen 2016 tarım desteklerinde radikal değişiklikler öngörülüyor. Hayvancılıkta 57 kalem olan desteğin 4 temel kalemde verilecek. Edindiğimiz bilgilere göre anaç hayvan desteği kaldırılarak buzağı odaklı destek verilecek.
2015 anaç hayvan desteği birlikler üzerinden verilecek
Öte yandan geçtiğimiz günlerde çiğ süt primini üreticilere doğrudan ödeyen bakanlığın 2015 yılına ait anaç hayvan desteğini son kez birlikler üzerinden ödemesi bekleniyor.Buna ilişkin açıklamayı da Bakan Çelik yine İzmir’de yapacak. 2016 ğretim yılına ait anaç hayvan ve diğer destekler üreticiye doğrudan ödenecek.
Ankara’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri Başkanları ile görüşen Çelik, birliklerin alacaklarını tahsil edebilmeleri için anaç hayvan desteğini son kez birlikler üzerinden ödeyebileceklerinin sinyalini verdi. Çelik, bu konudaki açıklamayı da bugün İzmir’de yapacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler