Et ve Süt Kurumu kasaplara karkas et satıyor

Tarım Haberleri

·

23 Şubat 2016

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Et ve Süt Kurumu kasaplara karkas et satıyor

23 Şubat 2016

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıdan Kırmızı ette tavan fiyat tartışması sürerken, Et ve Süt Kurumu tavan fiyat uygulamasından şikayet eden kasaplara karkas et satışına başladı. Kasaplara karkas et satışı,Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tavan et uygulamasında ısrarlı olacağını gösteriyor.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 9 Şubat’ta kırmızı et sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantıda fiyatın düşürülmesi ve ithalatın yapılmaması için tavan fiyat uygulamasına geçildiğini açıkladı. Buna göre yağsız karkas etin tavan fiyatı kilo başına 23.3 lira olarak belirlendi. Yağlı karkas fiyatı ise 21.8 lira olarak açıklandı. Tüketicilerin en çok tükettiği kıymanın kilosu 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatı ise 34 lira olarak açıklandı. Toplantıya katılan sektör temsilcileri kameraların önünde tavan fiyatın herkesin görüş birliği ile alındığını ve uygulanacağını açıkladı. Ancak toplantının üzerinden 24 saat geçmeden kasaplar tavan fiyata tepki göstererek uygulanamayacağını bildirdiler. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, karkas etin kilosunu 25 liradan aldıklarını bu fiyatla kıymanın 32 lira olamayacağını söyledi.
Et ve Süt Kurumu kasaplara 23.3 liradan satıyor
Bu açıklamalardan sonra alınan kararlara uyulmamasına isyan eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in talimatı ile Et ve Süt Kurumu’nda bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmadan sonra kasaplara kilosu 23.3 liradan karkas et satılmasına karar verildi. Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre,Türkiye Kasaplar Federasyonu’na üye kasaplara taze karkas dana eti satışı yapılacak. Açıklamaya göre, Türkiye Kasaplar Federasyonu’na üye kasaplar 22 Şubat 2016’dan itibaren taze karkas dana etini kilo başına 23.30 lira + KDV ödeyerek Et ve Süt Kurumu’ndan alabilecek.
Karkas et satış koşulları
Et ve Süt Kurumu’nun kasaplara yönelik karkas et satışının koşulları ise şöyle:
— İstekliler, taze karkas dana eti almak için Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine Türkiye Kasaplar Federasyonu’na üye olduklarına dair belgeyi ve irtibat bilgilerini ibraz ederek müracaat edecek.
— Taze karkas dana eti satışına 22 Şubat 2016 tarihinden itibaren başlanacak. Satış ve teslimatlar Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlükleri’nce yapılacak.
–Taze karkas dana eti fiyatı 23,30 TL/Kg + KDV olarak belirlendi. Satışlar peşin bedelle gerçekleştirilecek.
— Teslimat noktaları, başvuru yapılan Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlükleri’nce belirlenecek.
— Ürün teslimi, et taşımaya uygun araçlara yapılacak.
— Ürün teslimatından sonra Kurum, ürününün kalitesine ve tartımına ilişkin sorumluluk kabul etmeyecek. Teslimat noktasındaki tartım esas alınacak. Alıcı, bu konu hakkında itiraz etmeyeceğine dair Kombina Müdürlüğü’ne taahhütname verecek.
— Ürün teslimatı; tartım ve ödemeden sonra gerçekleştirilecek.

Et ve Süt Kurumu Kombinaları
Adana,Ağrı,Bingöl,Diyarbakır,Denizli,Erzurum,Sakarya,Sincan(Ankara),Van,Yozgat ve İstanbul Soğuk Depo Müdürlüğü

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler