Küçük aile işletmeleri ve seracılık desteği belli oldu..

Tarım Haberleri

·

16 Aralık 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Küçük aile işletmeleri ve seracılık desteği belli oldu..

16 Aralık 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Seraların modernizasyonu ve küçük aile işletmeciliğinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlar Kurulu Kararı’na göre Çiftçi kayıt Sistemi’ne kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar ve altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve ,sebze,süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilere 2016 yılında dekar başına 100 lira destek ödenecek.
Küçük Aile İşletmesi desteğinden yararlanacak çiftçilerin Kararnamenin yayınlandığı 16 Aralık 2015’ten itibaren 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. Desteğin 2016 yılı içerisinde ödenmesi öngörülüyor. Kararnameye ilişkin uygulama esasları Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirlenecek.
Sera modernizasyonuna sıfır faizli kredi
Bakanlar Kurulu’nun 16 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan bir başka kararı ise “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullanılmasına İlişkin Karar” oldu. Bu karar kapsamında ilk kez sera modernizasyonuna düşük faizli kredi kullandırılacak. Buna göre sera modernizasyonunda 100 bin liraya kadar kullandırılacak yatırım kredilerinde yüzde 100, işletme kredilerinde yüzde 50 faiz indirimi yapılacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler