Çiğ süt primi arttı..

Tarım Haberleri

·

08 Aralık 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiğ süt primi arttı..

08 Aralık 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvancılık alanında faaliyet gösteren kırmızı et, süt, arıcılık ve kanatlı sektörü temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. Hayvancılık konusunda bazı sorunlar olduğunu ve bunların çözümü için çaba harcayacaklarını belirten Çelik, 17 aydır fiyatı sabit tutulan çiğ sütte geçmiş 3 aylık destekleme primini litre başına 9 kuruş olarak belirlediklerini söyledi.
Toplantıda iki konuyu kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade eden Çelik, “Birincisi 17 aydan beri çiğ süt fiyatı sabit. Bu nedenle geçmiş 3 aylık süt destekleme primini litre başına 9 kuruş olarak belirledik. Önümüzdeki dönemde üreticilerin maliyeti ve çiğ süt fiyatına göre çiğ süt destekleme primlerini belirlemeye devam edeceğiz. İkinci olarak dana başına verilen besi desteği ödenmesi, sözleşme yaptıranlara 200 lira, sözleşmesiz olanlara 150 lira olarak 27 Aralık’ta ödenecek” diye konuştu.
Hayvancılık alanında çok yaygın destekler olduğunu hatırlatan Çelik şunları söyledi:”Bu destekler nerede, nasıl, ne kadar konusunun bir kez daha kafamızda netleşmesi gerekiyor. Yetiştirici mi, kesici mi, destek oranları nasıl ele alınmalı. Verimlilik, hayvan hastalıkları ile mücadele konuları ele alınmalı.Mera ve yaylaların kullanımı konusu öteden beri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de hep tartışma konusu olmuş ana konulardan bir tanesi. Atık yönetimi konusu da bir başlık. Bunun gibi birçok konu önümüzde sizlerin değerlendirmesini bekliyor.”

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler