Tarım Bakanı Çelik:" Topraktan geldik toprağa döneceğiz"

Tarım Haberleri

·

25 Kasım 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Tarım Bakanı Çelik:" Topraktan geldik toprağa döneceğiz"

25 Kasım 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik göreve başlarken ilk açıklamasında: “Topraktan geldik toprağa döneceğiz” dedi.
Bakanlığın Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen devir-teslim töreninde görevi Kutbettin Arzu’dan devralan Çelik, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekerek, geçmişteki kadim medeniyetlerin, tarım üzerinden yükseldiğini ifade etti. 
Bakan Çelik, çalışmayı seven bir insan olduğunu vurgulayarak, “Bayrağı devralarak taşınması gereken nokta neresi ise oraya bir takım ruhu içerisinde taşıyacağımız konusunda kimsenin de endişesi olmasın” dedi.
Kabinede birlikte çalışmaktan onur duyduğu Eker ile bu reformları gerçekleştirmeyi ve millete hizmet etmeyi bir görev bildiklerinin altını çizen Bakan Çelik, “Çok şükür ülkemizin çağ atlamasına, büyük bir dönüşüm yaşamasına AK Parti hükümetleri sayesinde vesile olduk. İnsan hayatında tecrübe önemli. Ben uzun yıllar çalışma hayatında görev yaptım. Dolayısıyla orada oluşan tecrübelerimiz var ama bu farklı bir alan, bu alandaki tüm deneyimlerden tecrübelerden yararlanacağımızı bu devir teslim vesilesiyle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Eski Bakanlar Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu’ya hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Bakan Çelik, en büyük teşekkürü ise “isimsiz kahramanlar” olarak tanımladığı bakanlık çalışanlarının hak ettiğini söyledi. 
AKP İktidarı döneminde 10 yılı aşkın süre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Mehmet Mehdi Eker ise, konuşmasında Faruk Çelik’e bakanlık görevinin devredilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Eker, işçiler ile çiftçiler arasında çok yakın bir ilişki olduğuna dikkati çekerek, iki meslek grubunun da emekleri ve alın terleriyle geçindiklerini bildirdi. 
Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak zorlu, sıkıntılı bir sektörün sorunların çözümüne büyük fedakarlıklarla çok büyük katkılar sağladığını dile getiren Eker, bugün tarım sektörünü ve onun sorumluluğunu devraldığını ve bu bayrağı da çok ileri taşıyacağına inandığını söyledi. 

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler