Buğday ve arpa müdahale fiyatı açıklandı

·

16 Haziran 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Buğday ve arpa müdahale fiyatı açıklandı

16 Haziran 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Üreticilerin beklediği 2015 ürünü hububat müdahale alım fiyatları açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı için 2 no.lu Anadolu kırmızı sert (AKS) ekmeklik buğday müdahale alım fiyatı ton başına 862 lira olarak belirlendi.
Protein oranı yüksek, süne oranı düşük olan buğdaylar yüzde 7’ye kadar ilave fiyat uygulanacak. Diğer gruplardaki ürünlerin alım fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından belirlenen pariteye göre hesap edilecek.
Bu fiyatlara ilave olarak buğdayda ton başına 50 lira prim ödemesi ile gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi destek ödemeleri yapılacak.
Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için ton başına belirlenen 862 liralık müdahale alım fiyatı, ton başına verilen 127 liralık prim ve diğer desteklerle birlikte buğday üreticisinin eline ton başına 989 lira geçmesi hesaplanıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, makarnalık buğday müdahale alım fiyatı 976 lira oldu. Arpa fiyatı ise 645 lira olarak açıklandı. Desteklerle birlikte arpa üreticisinin eline ton başına 772 lira geçmesi hesaplanıyor..
Toprak Mahsulleri Ofisi, Kasım ayından itibaren uygulayacağı satış fiyatlarını da açıkladı. Buna göre Anadolu Kırmızı Sert Buğdayın tonu Kasım ayında 960 liradan satılacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler