Elektrik borcu olan çiftçiye destek yok

Tarım Haberleri

·

21 Mayıs 2015

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Elektrik borcu olan çiftçiye destek yok

21 Mayıs 2015

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olan çiftçiklere bu borçları ödeninceye kadar 2015 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemeleri yapılmayacak.
Resmi Gazete’nin 21 Mayıs 2015 tarihli sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, tarımsal sulamaya ilişkin borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacak.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yazısı üzerine alınan Karar kapsamındaki bankacılıkla ilgili yapılacak iş ve işlemleri Ziraat Bankası yapacak. Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Gıda,Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğlerle belirlenecek. Karar, 21 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.
Başbakan borçlar ertelenecek demişti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ankara’da partisinin il başkanları ve belediye başkanlarının katılımı ile düzenlenen toplantıda,tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkararak yeniden yapılandıracaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun borçları erteleyeceğiz açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden yayınlanan Bakanlar Kurullu Kararı ile “elektrik borcu olan çiftçiye destekleme verilmeyecek” kararı şaşkınlık yarattı.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler