Çiftçilerin borçlarına 1 yıl erteleme kararı çıktı

Tarım Haberleri

·

12 Mayıs 2014

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Çiftçilerin borçlarına 1 yıl erteleme kararı çıktı

12 Mayıs 2014

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

Bakanlar Kurulu, çeşitli afetlerden zarar gören ve bu zararlarının en az yüzde 30 olduğu tespit edilen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borcunu 1 yıl süreyle erteleme kararı aldı.Resmi Gazete’nin 13 Mayıs tarihli sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, 23 Ağustos 2013 tarihinden 31 Aralık 2014 tarihine kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın,aşırı sıcak zararı,samyeli,çığ,heyelan, taban suyu yükselmesi,sel-su baskını, fırtına,aşırı yağış, aşırı kar yağışı,kar fırtınası, dolu,kırağı,don, kuraklık,yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetlerden dolayı ekilişleri, ürünleri,hayvan varlıkları,tesisleri veya seraları zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borcu 1 yıl süreyle ertelenecek.
Çiftçilerin ertelemeden yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne veya Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın diğer kayırt sistemlerine kayıtlı olması gerekiyor. Ayrıca oluşturulacak hasar tespit komisyonlarının çalışmalarından sonra zararı en az yüzde 30 olanlar ertelemeden yararlanabilecek. Daha az zararı olanlar yararlanamayacak.
Kredi ertelemesinden yararlanacak çiftçilerin,hasar tespit komisyonunun raporunu açıkladıktan sonra 1 ay içerisinde başvurmaları gerekiyor.
Yüzde 3 faiz uygulanacak
Bakanlar Kurulu Kararı ile çeşitli afetlerden en az yüzde 30 zarar gören çiftçilerin borçları erteleme dönemi süresince yüzde 3 faiz uygulanacak. Böylece sıfır faizli kredi alan çiftçiler, erteleme nedeniyle yüzde 3 faiz ödeyecekler.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler