Besicilere 43 kuruş yaz primi

Tarım Haberleri

·

23 Mart 2014

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Besicilere 43 kuruş yaz primi

23 Mart 2014

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Et ve Süt Kurumu ile sözleşme imzalayarak sözleşmeli besicilik yapanlara büyük baş hayvan kesim bedelleri peşin ödenecek. Ayrıca yaz primi ve sözleşme primi olarak kiloda 43 kuruş ilave ödeme yapılacak.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı açıklamaya göre, Et ve Süt Kurumu 22 Mart 2013’ten geçerli olmak üzere sözleşmeli besicilik yapanlara bazı kolaylıklar sağlayacak. Buna göre, daha önce yüzde 50’si peşin, kalanı ise 30 gün sonra ödenen büyükbaş kesim bedelinin tamamı peşin ödenecek.Ayrıca Et ve Süt Kurumu ile sözleşme imzalayarak besicilik yapanlara serbest kesimden farklı olarak, yaz primi ve sözleşme primi olarak kilogram başına 43 kuruş ilave ödeme yapılacak. Bu prim 1 Mayıs- 30 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.
Sözleşme yapmayan ancak hayvanlarını Et ve Süt Kurumu’na kestiren besicilere ise yüzde 50 peşin, kalanı 30 gün olan ödemeleri, yüzde 50 peşin, kalan 15 gün sonra ödenmek üzere yeniden düzenlendi.
Yapılan bu yeni düzenlemeyle Et ve Süt Kurumu’na serbest kesim yaptıran besicilerin eline büyükbaş için kilogram başına 17.10 lira, yeni sözleşmeli besicilik anlaşması ile kesim yaptıran besicilerin eline de toplamda kilogram başına 17.48 lira geçecek. Bakan Eker’in verdiği bilgiye göre, sözleşmesini önceden yaptığı halde kesim günü gelmemiş besicilere de bu fiyat uygulanıyor. Mayıs ayından itibaren yaz primi ödemesi yapılacağından bu rakam kilogram başına 17,68 lira olacak.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler