Mısır alım fiyatı 640 lira

Tarım Haberleri

·

12 Ağustos 2013

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Mısır alım fiyatı 640 lira

12 Ağustos 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 22, 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) 2013 ürünü mısır alım fiyatını ton başına 640 lira olarak açıkladı. Geçen yıl mısıra ton başına 595 lira fiyat açıklanmıştı.
Mısır üretimi yapılan bölgelerdeki tüm işyerlerinde 12 Ağustos itibariyle mısır alımı yapacağını duyuran Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alım fiyatı ve alımlar izlenecek politikalara ilişkin açıklaması özetle şöyle: “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticiler, belgelerindeki üretim miktarının tamamını peşin satabilecek veya emanete bırakabileceklerdir.
ÇKS Belgesi olmayanlar ise üreticiden aldığını belgelemek kaydıyla TMO depolarına emanete bıraktıkları ürünlerini, 1 Ocak 2014 – 31 Mayıs 2014 tarihleri arasında TMO’ya satabileceklerdir.
TMO, üreticilerimizin işyerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla 2013 yılında, mısır alımlarında Tam Randevulu alım yapacaktır. Bu yıl TMO mısır alımları randevusuz olarak yapılmayacaktır.
Randevular, randevu.tmo.gov.tr, www.randevu.tmo.gov.tr ve www.tmo.gov.tr internet adresleri üzerinden veya TMO işyerlerinden alınabilecektir.
Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır.
Emanet alımlar, geçici alım merkezleri dahil tüm işyerlerimizde yapılacaktır.
Ürünlerini TMO depolarına emanete bırakan üreticiler, talepleri halinde makbuz senediyle TMO’dan yüzde 30 avans alabilecek veya anlaşmalı bankalardan kredi kullanabileceklerdir. ÇKS Belgesi olmayanlar ise anlaşmalı bankalardan makbuz senediyle kredi kullanabileceklerdir.
Bu yıl ürün bedelleri, ürünün TMO’ya teslim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde üretici banka hesaplarına aktarılacaktır.
Ürününü anlaşmalı bankalardan alınan ürün kartı ile teslim eden üreticilere ise 30 gün yerine, 10 gün içerisinde ödeme yapılacaktır.”Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklamasında alım fiyatı belirlenirken, üretim miktarı,maliyet, iç ve dış piyasa fiyatları, enflasyon, refah payı, üretimin sürdürülebilirliği ve kamuoyu beklentileri dikkate alındığı ifade edildi. Açıklamada: “2012 yılında, 595 TL/Ton olarak açıklanmış olan mısır müdahale alım fiyatı; 2013 yılında ton başına 640 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyata ilave olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 40 TL/Tonluk primin yanında gübre, mazot ve toprak analizi gibi destek ödemelerine 2013 yılında da devam edilecektir. 640 TL/Ton olarak belirlenen müdahale alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 56 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 696 TL/Tona yükselmektedir.” görüşüne yer verildi.
TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerin ÇKS bilgilerini güncellemeleri,mutlaka randevu almaları, ürünlerini randevu alınan günde Ofis’e götürmeleri, anlaşmalı bankalardan alınan ürün kartı ile alım noktalarına gitmeleri konusunda uyarı yapıldı.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler